Fly styrtet i boligområde

BRANN: Brannmannskapene i Manila slokker flyet etter at det styrtet. Foto: Scanpix.
BRANN: Brannmannskapene i Manila slokker flyet etter at det styrtet. Foto: Scanpix.

<pEt fly styrtet lørdag i en forstad til Manila. Fire drept.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et propellfly av typen DC-3 krasjet lørdag i en forstad til Filippinenes hovedstad Manila. Flyet var ute på en testtur da det styrtet. Ifølge lokale myndigheter ble fire mennesker som var ombord i flyet drept.

Flyet skrapte borti takene til 14 hus i forstaden Las Pinas før det krasjet inn i en forlatt lagerbygning. Ifølge nyhetsbyrået AP ble det ikke rapportert om skadde på bakken, men to hus ble ifølge lokale innbyggere satt i brann.

De forbrente etterlevningene av fire personer er blitt funnet i flyvraket, ifølge sikkerhetssjefen ved flyplassen i Manila, Angel Atutubo.

Flyet tok av fra flyplassen på vei mot byen Puerto Princesa i Palawan-provinsen sørvest for Manila. Minutter etterpå snudde piloten flyet, og ba på radioen om å få gjennomføre en nødlanding.

Flyet var eid av selskapet Victoria Air, og var på en prøvetur da det krasjet.

Ifølge passasjerlisten var det syv mennesker ombord, inkludert piloten, men så langt har man ikke kunne bekrefte at det var flere enn de fire man har funnet i flyet.

DC-3 ble først lansert i 1935 og er produsert i mer enn 16.000 eksemplarer og varianter. I dag er i underkant av 400 fly av typen fortsatt i bruk.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy