Senket av badeball

<p><strong>MATCHVINNER:</strong> Darren Bent ble matchvinner etter at skuddet hans traff en badeball og gikk inn i mål. (Foto: Scanpix). </p>
MATCHVINNER: Darren Bent ble matchvinner etter at skuddet hans traff en badeball og gikk inn i mål. (Foto: Scanpix).

<pMot Sunderland tapte Liverpool verdifulle poeng i gullkampen. Alt takket være en badeball solgt av egne supportere. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUNDERLAND-LIVERPOOL 1-0

(ABC Nyheter) Det hersket stor usikkerhet i Liverpool før kampen på Stadium of Light fordi laget måtte klare seg uten både Steven Gerrard og Fernando Torres.

Benitez valgte å gi unge Jay Spearing muligheten fra start mens Javier Mascherano var satt på benken.

Traff badeball

Og som om problemene ikke var store nok før kampen så ble de det nærmest før publikum hadde funnet setene sine inne på stadion.

For allerede etter fire minutter satt ballen i nota bak en sjanseløs Pepe Reina i Liverpool-buret.

Darren Bent banket fra skrått hold inn sitt åttende ligamål for sesongen, en scoring som viste seg å kanskje være en av de merkeligste i Premier Leagues historie.

En badeball som Liverpool-supporterne solgte før kampstart hadde i åpningsminuttene landet på gressmatta, inne i Liverpool sekstenmeter, og skuddet fra Bent skiftet retning - etter å truffet badeballen!

En merkelig situasjon som garantert vil bli diskutert i tiden som kommer og som mest sannsynlig fører til prisfall på Liverpool-badeballer i Merseyside-området.

Overtok initiativet

En badeball som selges i et En badeball som selges i et "beach-set"skapte problemer for bortelaget. (Faksimile: Liverpoolfc.tv).

Kampen roet seg etter hvert noe og Liverpool kom seg litt etter sjokkstarten.

Etter tolv minutter kunne Ryan Babel utlignet, men avslutningen ble for svak og hjemmeforsvaret fikk til slutt ryddet unna.

Liverpool overtok nå mer og mer initiativet i kampen, men klarte ikke å spille seg til farligheter foran Craig Gordon i Sunderland-målet.

Fabilo Aurelio testet skuddfoten da Liverpool fikk tildelt et frispark fra ca. 25 meter. Skuddet var hardt og velplassert, men snek seg over dødlinja på feil side av Gordons høyre stolpe.

Det var helt tydelig at Liverpool savnet en ballvinner og servitør på midten for verken Lucas eller Spearing klarte å fylle tomrommet etter Gerrard. Bortelaget var tamme de første 45 minuttene av kampen.

Like før pause kunne Bent blitt tomålsscorer. Et presist innlegg ble møtt av den tidligere Spurs-spissen inne i midten, men headingen ble styrt til side for mål. Reina kom ut, men feilberegnet totalt og var heldig som slapp unna med scoring imot.

Bent på farten

Darren Bent ble før sesongen hentet fra Tottenham etter et mislykket opphold i London. Ti minutter i andre omgang kunne, og burde, han doblet ledelsen for Sunderland. Liverpools Spearing mistet ballen på midtbanen og Sunderland fosset i angrep. Jones spilte lekkert frem Bent som rundet Reina og skulle bare plassere ballen i nettet. Men på mesterligvis kom spanjolen tilbake og hindret Bent sin andre scoring for dagen.

Men Bent var ikke ferdig med å skape problemer for Liverpool.

Fem minutter etter Reinas mesterlige inngripen fikk han påny en eventyrlig scoringsmulighet. Og nok en gang rundet han Liverpool-målvakten, men denne gangen var det stopper Agger som hindret mål. Han forstyrret Bent nok til at han fra fem meters hold, skrått på mål, klinket kula i stolpen. Liverpool hadde flaks som fortsatt hang med i oppgjøret mot Steve Bruce´mannskap.

Syv tillegsminutter

Bortelaget fikk samlet seg noe og overtok igjen litt av banespillet. Men Sunderland var hele tiden farlige på kontringer.

Manager Rafa Benitez forsøkte å skape mer offensiv kraft ved å sette inn Mascherano, Voronin og N´Gog mot slutten, men det så ikke ut til å hjelpe.

Mange reagerte med vantro da fjerdedommeren dro opp lysttavla med beskjed om at det var lagt til syv minutter av omgangen.

Liverpool øynet håp om poeng og tre minutter på overtid fikk de muligheten til å skape balanse i regnskapet.

Innbytter N´Gog fikk stå mutters alene vel to meter fra målet, men skuddet traff Gordon og ballen gikk til en corner som det ikke ble noe av. Det er lite trolig at N´Gog får sove særlig godt i natt etter den avslutningen

Kampen endte med Bents ene scoring - forårsaket av en badeball - og problemene for Liverpool bare fortsetter. Neste helg møter de Manchester United hjemme på Anfield - en kamp Liverpool trolig må vinne for å ha snus på ligagullet i England.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus