Raser mot forsikringsselskaper

RASER: At forsikringsselskapene i USA er mot helsereform får Barack Obama til å tenne på alle plugger. Foto: Scanpix.
RASER: At forsikringsselskapene i USA er mot helsereform får Barack Obama til å tenne på alle plugger. Foto: Scanpix.

<pUSA er nærmere en helsereform selv om forsikringsindustrien prøver å blokkere den for enhver pris, sier president Barack Obama.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når jeg snakker til dere i dag, er vi nærmere en helsereform enn vi noen gang har vært i historien, sa Obama i sin ukentlige radiotale lørdag.

Han understreker at det er gjenstår flere viktige utfordringer og sier «det er fortsatt dem som prøver å legge reformen død for enhver pris».

– Historien er klar: I flere tiår har stigende helsekostnader ødelagt for familier, bedrifter og økonomien. Og i tiår, hver gang vi har prøvd å reformere systemet, har forsikringsselskapene gjort alt de har kunnet for å stoppe oss, sier Obama, som kaller forsikringsindustriens kampanje mot reformen uærlig og misvisende.

Den amerikanske presidenten har gjort en reform av helsevesenet til sin høyest prioriterte innenrikssak. Prestisjeprosjektet fikk viktig støtte tirsdag, da Senatets finanskomité godkjente forslaget til reform.

Flere eksperter regner med at et reformforslag vil bli vedtatt i løpet av året, men det er fortsatt stor uenighet om hvordan det skal se ut. (©NTB)

Personvernpolicy