Pedofil bak Redd Barna-skrift

PEDOFIL: Designeren bak skrifttypen brukt i Redd Barnas design er selverklært pedofil gjennom dagbøker man nå har funnet. Foto: Scanpix.
PEDOFIL: Designeren bak skrifttypen brukt i Redd Barnas design er selverklært pedofil gjennom dagbøker man nå har funnet. Foto: Scanpix.

<pI årtier har Redd Barna benyttet skrifttype designet av en mann som misbrukte sine døtre, sin søster og familiens hund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redd Barna har i en rekke år vært helt i frontlinjen i jakten på barneporno verden over. Nå viser det seg at mannen som designet skrifttypen Redd Barna bruker var en selverklært pedofil.

Og ikke bare det. Designeren Eric Gill, som har laget skrifttypen Gill Sans, har ifølge sine egne dagbøker ikke bare hatt sex med sine døtre, men også med sin egen søster og familiens hund.

- Nytt for oss

Norske Redd Barna sier saken er ny for dem da ABC Nyheter konfronterte dem med saken, som også er skrevet om i Danmark av BT.dk, og sier at de er inne i en prosess der hele deres internasjonale profil skal gjennomgås.

- Dette er ubehagelig. Redd Barna var selvfølgelig ikke klar over dette når man for mange år siden valgte skrifttype til bruk i vår profil. En av våre viktigste oppgaver er jo nettopp å bekjempe overgrep mot barn, og da kan vi ikke leve med å bruke en skrifttype som er laget av en som forgrep seg mot sine egne barn, sier informasjonsleder Philip Crabtree i Redd Barna i Norge til ABC Nyheter.

Gjennomgår profilen

Internasjonalt er man nå inne i en prosess dere hele organisasjonens profil skal gjennomgås , ikke minst for å understreke at man er en internasjonal organisasjon.

- Dette er nytt for oss. Vi er inne i en prosess i Redd Barna Alliansen der vi skal samkjøre det visuelle uttrykket for hele organisajonen internasjonalt. Når den type informasjon kommer, så vil vi se på bruken av skrifttypen, sier Philip Crabtree til ABC Nyheter.

Han understreker at det ikke er snakk om hele logoen til Redd Barna som er designet av Eric Gill, men bare skrifttypen organisasjonen bruker i logoen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy