Kritiserer Carl I. Hagen for dobbeltrolle

RÅDGIVER: Carl I. Hagen skal både være informasjonsrådgiver for Burson-Marsteller og rådgi Fremskrittspartiet på Stortinget. Foto: Scanpix.
RÅDGIVER: Carl I. Hagen skal både være informasjonsrådgiver for Burson-Marsteller og rådgi Fremskrittspartiet på Stortinget. Foto: Scanpix.

<pCarl I. Hagen skal være rådgiver for Frps stortingsgruppe, samtidig med jobben i verdens største kommunikasjonsbyrå Burson-Marsteller.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det kan være en rolleblanding som er vanskelig å forene, sier Stortingets nyvalgte visepresident Akhtar Chaudhry (SV) til VG.

I Burson-Marsteller vil Hagen ta klekkelig betalt for å gi råd til næringsliv, organisasjoner og politiske partier.

Samtidig med dette vil han heve lønn i Frps stortingsgruppe, men verken Hagen selv eller Frp-leder Siv Jensen kan se at dette er noe problem.

– Jeg kan berolige Chaudry med at jeg kan mer, og er mer bevisst på å skille mellom disse rollene, enn han noen gang har vært, sier Hagen.

– Vi vil gjerne nyte godt av hans kompetanse. Han er jo fortsatt leder for Frps seniorpolitiske organisasjon, sier Jensen.

Kommunikasjonsrådgiver Hans Geelmuyden er av en annen oppfatning.

– Det er en skandale. Det er helt avgjørende for en rådgivers troverdighet at han er uavhengig. Han kan jo lett komme i en situasjon der han tjener mange herrer, og det er ødeleggende for hans troverdighet som rådgiver, sier Geelmuyden til VG. (©NTB)

Personvernpolicy