På scenen med ABBA-Benny

På scenen med ABBA-Benny
På scenen med ABBA-Benny

<pAne Brun arrangerer konsert på den internasjonale klimadagen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Da ABC Nyheter intervjuet Ane Brun nylig møtte vi en miljøforkjemper av det inderlige slaget. Hun benytter anledningen på alle sine konserter til å snakke om hvor viktig det er at vi engasjerer oss i miljøspørsmål - og klimaforandringene spesielt.

Miljøforkjemperen Ane Brun

På den internasjonale klimadagen 24. oktober vil hun derfor arrangere litt av en markering på sin hjemmebane i Stockholm. I løpet av 350 minutter vil 24 artister spille i ti minutter hver. De 400 setene i Södra Teatern vil møte Ane Brun sammen med eliten av svenske unge artister og selveste Benny Andersson.

- Dette er et musikkprosjekt, men det spiller helt klart opp imot folks bevissthet rundt klimaspørsmålet og mot FNs klimatoppmøte i København. Jeg fikk en skikkelig oppvåkning og bevisstgjøring da Gro Harlem Brundtland fikk Tällberg Foundations pris for 2009, sier Ane Brun til ABC Nyheter.

Må gjøre noe

- Jeg fikk høre ministere og forskere fortelle hvordan vi kan leve på jorda, hvilken tilstand den er i og hvilke begrensninger den har. Jeg fikk sjokk! Det var så sterkt for meg at jeg rett og slett ble veldig dårlig. Jeg tenkte at: Nå må jeg faen meg gjøre noe! Det var da jeg fikk ideen til konserten 24. oktober.

Foruten Abba-kongen Benny Andersson har Ane Brun har fått med seg blant andre Robyn, Louise Hoffsten, Kristofer Åström, Nicolai Dunger, Deportees, Tobias Fröberg, Nina Kinert, Rebekke Karijord, Tomas Andersson Wij, Nina Ramsby og Ossler.

Ane Brun spiller i kveld på Rockefeller i Oslo.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy