Ballongdrama kan ha vært PR-stunt

Seks år gamle Falcon (i svart jakke foran) var slett ikke ute på ballongferd torsdag, slik foreldrene Richard og Mayumi Heene fryktet. Foto: REUTERS/SCANPIX.
Seks år gamle Falcon (i svart jakke foran) var slett ikke ute på ballongferd torsdag, slik foreldrene Richard og Mayumi Heene fryktet. Foto: REUTERS/SCANPIX.

<pSeksåringen alle trodde hadde falt ned fra en hjemmelaget luftballong i USA torsdag, ble noen timer senere funnet i god behold hjemme. Var det bare et PR-stunt?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denver (NTB-AP): Seks år gamle Falcon Heene holdt i timevis hele USA på pinebenken med forsvinningsnummeret sitt. Nå lurer mange på om det hele var et PR-stunt.

Mens alle andre trodde han hadde falt ned fra en luftballong, satt han trygt hjemme på loftet over garasjen. Pappa Richard Heene benekter at han sendte gutten dit, for så å slå alarm om at han var borte og dermed skaffe kjendisfamilien oppmerksomhet.

Falcon sier selv at han ble lei seg da han fikk kjeft mens familien fiklet med den hjemmelagde ballongen ved huset sitt i den amerikanske delstaten Colorado. Derfor gikk han og gjemte seg – og da ballongen dalte ned etter en to timers ferd, var han søkk borte.

«Misforståelse»

– Han var visst på loftet hele tiden, sa sheriff Jim Alderden i distriktet Larimer County til mediefolk fredag. Pappa Richard Heene sier det hele var en misforståelse og et uhell og at Falcon skal slippe å få mer kjeft.

– Jeg var på loftet for jeg ble så redd da han kjeftet på meg, det var derfor jeg gikk dit, fortalte Falcon selv. Richard Heene innrømmer at ballongen ikke var tjoret skikkelig fast, og at han ikke vil legge skylden på andre for at den plutselig gikk til værs.

– Jeg brølte til ham, og det er jeg skikkelig lei meg for nå, sier den angrende faren.

– Vi pleier ikke å straffe barna våre, men vi må nok sette oss ned og ta oss en skikkelig prat med Falcon, tilføyer Heene.

Show?

Og da får kanskje seksåringen beskjed om å passe munnen sin, etter at han for åpent kamera sa noe som fikk fjernsynsseere til å tro at hele forsvinningen var nøye satt i scene.

– Du sa at vi gjorde dette som et show, sa Falcon Heene henvendt til faren.

Familien Heene er fra før av vel kjent for mange amerikanske fjernsynsseere for sin leting etter utenomjordiske vesener. Mamma Mayumi og pappa Richard har dessuten deltatt i realityprogrammet «Konebyttet».

Denne gangen var det altså unge Falcon som fanget hele nasjonens interesse. Militære helikoptre ble satt inn i letingen etter ham, og leteaksjonen førte en kort stund til stans i avgangene fra storbyen Denvers internasjonale flyplass.

Richard Heene blir sint når noen antyder at hele episoden kan ha blitt satt i scene som et PR-stunt. Familien hadde det veldig vondt i de fire timene Falcon var forsvunnet, og ville ikke funnet på noe slikt bare for å skaffe seg oppmerksomhet, sier han.

Personvernpolicy