Seksåring forsvant i hjemmelagd ballong

Dette bildet ble frigitt av KMGH-TV i Denver, og viser ballongen som er på full fart over Colorado. Ballongen er i følge de lokale sheriffkontoret i stand til å nå en høyde på 10.000 fot. (Foto: AP Photo/KMGH-TV)
Dette bildet ble frigitt av KMGH-TV i Denver, og viser ballongen som er på full fart over Colorado. Ballongen er i følge de lokale sheriffkontoret i stand til å nå en høyde på 10.000 fot. (Foto: AP Photo/KMGH-TV)

<pBallongen har nå landet, men gutten var ikke om bord. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble vist direktesendte bilder av heliumsballongen mens den raste av gårde i delstaten Colorado i USA torsdag.

Se videoen: Her flyr ballongen

- Man forsøker å redde en seks år gammel gutt som klatret om bord en luftballong bygd av foreldrene hans, sa Margie Martinez ved sheriffkontoret i Weld County tidligere i kveld til CNN.

Den aluminiumdekkede ballongen, som nesten ser ut som en flyvende tallerken, er 6 meter lang og om lag 1,5 meter høy.

Ved 21.30-tiden norsk tid landet ballongen på et jorde i Colorado, men gutten var ikke om bord. Ballongen hadde da vært i lufta i mer enn to timer.

- Politifolk løp mot ballongen og begynte å stikke i hull i ballongen for å få ut luften, men det var ikke noe barn om bord, sier MSNBCs reporter på stedet.

Ballongen var tjoret fast ved familiens hjem i Fort Collins. Gutten kom seg opp i kurven og løsnet tauet som holdt den fast.

En av guttens søsken så ham klatre om bord i kurven før ballongen lettet.

Det er mulig at gutten har falt ut, da åpningen til kurven ikke var lukket igjen.

Se videoen: Her lander ballongen

Det spekuleres i flere amerikanske medier om kurven løsnet svært tidlig etter at ballongen lettet, ut fra at bildene ikke viser noen kurv.

Ifølge redningsleder på stedet var kurven svært skjør, da den var laget av tynn kryssfinér.

Kort tid etter at ballongen tok av, begynte man å søke etter gutten i nabolaget. Det faktum at man ikke har funnet gutten om bord i ballongen gjør at man nå vil utvide søket, skriver avisen Denver Post.

Bildet viser redningsfolk og politi som strømmer mot ballongen for å lete etter gutten. (Foto: AP Photo/KMGH-TV )Bildet viser redningsfolk og politi som strømmer mot ballongen for å lete etter gutten. (Foto: AP Photo/KMGH-TV )

Ifølge det lokale sheriffkontoret skal faren, Richard Heene, ha sagt at det aldri var deres intensjon å faktisk fly med den hjemmelagde ballongen.

Heene er en amatørvitenskapsmann, som blant annet samler informasjon om uvær og storm, skriver avisen

Han begynte med laboratorietester i 2002, og deretter beveget han seg over på støvvirvler. I 2005 fløy han et fly rundt omkretsen av orkanen Wilma.

Saken blir oppdatert.

Personvernpolicy