Burnley-fans skjendet statue

<p><strong>IKKE MORSOMT?:</strong> Fans av Burnley, her representert ved David Nugent og Graham Alexander, har klart å hisse på seg Blackburns supportere før lørdagens oppgjør på Ewood Park. (Foto: Scanpix). </p>
IKKE MORSOMT?: Fans av Burnley, her representert ved David Nugent og Graham Alexander, har klart å hisse på seg Blackburns supportere før lørdagens oppgjør på Ewood Park. (Foto: Scanpix).

<pStatuen av Jack Walker, Blackburns «mektige far», ikledd Burnley-effekter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Burnley-supportere har på en noe uvanlig måte klart å hisse på seg Blackburns tilhengere før søndagens lokaloppgjør i England.

For da ansatte på Ewood Park, Blackburns hjemmebane, kom på jobb i dag, ble de møtt med at statuen av Jack Walker, klubbens største bidragsyter og supporter gjennom alle tider, var ikledd en Burnley-drakt. «Han» hadde også et Burnley-skjerf hengende i høyre hånd, skriver The Telegraph.

Se bildet av den påkledde statuen her.

Første siden 1966

Den avdøde stålindustrimagnaten Jack Walker var i mange år Blackburn-eier og spyttet i sin tid inn hundretalls millioner inn i klubben, noe som blant annet resulterte i ligagull sesongen 94/95-sesongen.

Walker døde i 2000 og klubben hedret industrimannen ved å sette opp en stor statue av ham utenfor Ewood Park.

Det er store forventninger til søndagens kamp fordi det vil være det første ligaoppgjøret mellom de to lagene siden dem siden 1966. Kampen spilles på Morten Gamst Pedersens hjemmeraena, nevnte Ewood Park.

- Pell deg hjem

Tidligere Blackburn-kaptein Tim Sherwood forklarer hvor mye følelser som er invovlert mellom de to klubbene.

- Da jeg spilte i Blackburn tenkte jeg å ta meg en tur til Burnley for å se hvordan det var der. Men det var tydeligvis en dårlig idé. En kamerat og jeg dro til en restaurant da en kar plutselig kom mot meg og begynte å erte meg. Jeg tenkte bare at han skulle være litt morsom.

Men ifølge Sherwood var det for byens innbyggere alt annet morsomt å i traktene rundt Turf Moor.

- Du bør se å pelle deg vekk herfra. Dette er bare en varm velkomst, det er ikke bra for deg at du er her.

- Han virket oppriktig alvorlig og jeg fulgte rådet hans, sier Sherwood.

Personvernpolicy