Terrorangrep drepte minst 26

BOMBEBELTE: En politimann fjerner en selvmordsvest fra en av de drepte angriperne i Lahore i dag. Foto: Scanpix.
BOMBEBELTE: En politimann fjerner en selvmordsvest fra en av de drepte angriperne i Lahore i dag. Foto: Scanpix.

<pPakistansk politi har blitt utsatt for minst fire angrep torsdag morgen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I Lahore alene ble det torsdag gjennomført tre koordinerte angrep. Målene var to politiskoler, og hovedkvarteret til den Føderale etterforskningsenheten.

Til sammen er det meldt om 18 drepte som følge av de tre angrepene i det som blir beskrevet som Pakistans kulturby.

Samtidig kjørte en selvmordsbomber en bil fylt med eksplosiver inn i en politistasjon i byen Kohat, nordvest i landet. Så langt er det meldt om åtte drepte så langt.

Drepte selvmordsbomber

Fire væpnede menn gikk torsdag morgen til angrep på bygningen til det Føderale etterforskningsbyråets kontorer. Minst syv ble drept i kampene som fulgte. Ofrene var både politimenn og angripere.

Les også: Forventer blodbad

- Vi fant granater og en selvmordsvest på en av de drepte. To kropper ble funnet nær porten til bygningen. Vi har nå klarert bygningen, og de ansatte skal være trygge, sier en politikilde ifølge BBC News.

For halvannet år siden var det et annet angrep på den samme bygningen. Da ble 21 mennesker drept.

Elleve andre mennesker ble drept i to separate angrep på to politiskoler i samme by. Det ene var Manawan politiskole, hvor politiet sa tre selvmordsangripere hadde sprengt seg selv i luften.

Det andre åstedet er Bedia politiopplæringssenter, hvor kampene fortsatt pågår.

Politistasjonen kollapset

I Kohat kjørte en selvmordsbomber bilen sinn inn i veggen på politistasjonsområdet, før han detonerte bomben. Eksplosjonen fikk halve veggen til å kollapse.

Her skal både sivile og politimenn være blant de drepte.

Selv om ingen har tatt på seg ansvaret for angrepene foreløpig, tror man at dette er en ny angrepsbølge fra Pakistansk Taliban.

Voldelig uke

I løpet av 2009 har Lahore blitt angrepet en rekke ganger. I mars ble det gjennomført et angrep mot Sri Lankas cricket-lag, og i juni ble en religiøs leder som var mot Taliban drept i sin egen moské.

Siden angrepet mot FNs matprogram i Islamabad 5. oktober har mer enn 150 mennesker blitt drept i ulike angrep i Pakistan. Samtidig bomber nå det pakistanske luftvåpenet posisjoner mot grensen til Afghanistan, der man tror lederskapet i Tehree-e-Taliban Pakistan holder til.

Det er ventet en storstilt bakkeoffensiv inn i disse områdene fra den pakistanske hæren innen kort tid.

Personvernpolicy