PLATE: Ane Brun: «Live At Stockholm Concert Hall» (DetErMine/BAM/Tuba)

Vakkert og minneverdig

Vakkert og minneverdig
Vakkert og minneverdig

<pEn like vakker som spesiell kveld med Ane Brun.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm-plata er faktisk Ane Bruns tredje utgivelse i løpet av ett år og den andre liveplata på mindre enn tre år.

Mye burde derfor ligge til rette for at «Live At Stockholm Concert Hall» blir en plate forbeholdt bare hardcore-fansen, men hvis så skulle skje ville det være veldig synd. For konserten i Stockholm 3. oktober i fjor var mer enn en vanlig Ane Brun-konsert, og utgivelsen er mer enn bare en alminnelig liveplate.

To timer Ane

Den viktigste årsaken til dette heter DVD. For «Live At Stockholm Concert Hall» er et dobbeltalbum, bestående av en musikk-CD og en konsert-DVD fra den samme konserten.

Men hvor CD-en er en forkortet versjon (17 låter, 66 minutter) av DVD-en som klokker inn på 25 låter og 110 minutter. Og hvor settingen i Stockholm konserthus (med et stilfullt tre uten blader på bakteppet) skaper en spesiell stemning preget av nærhet og varme.

Lydhørt band

På scenen har Ane et lydhørt band som teller både strykere, gitarer, piano, trekkspill og trommer, og som i det ene øyeblikk hvisker deg akustisk mykt i øret, for i det neste bli mer dramatisk høyrøstet.

Sentralt her står ikke minst Martin Hederos fargelegging på piano, mens Nina Kinert med sin vakre koring sirkler rundt og støtter opp om Anes sang. Når ikke et svært kor like gjerne inntar scenen og forgylller øyeblikket. Og liksom for å understreke det litt spesielle for kvelden finner vi størrelser som Anna Ternheim, Lisa Ekdahl, Tobias Fröberg og Rebekka Karijord i koret!

Sivert Høyem som gjest

Med nesten to timer til rådighet byr DVD-repertoaret naturlig nok på det meste vi kjenner med Ane, og med kjente godbiter som «The Puzzle», «To Let Myself Go», «The Fall» og «My Lover Will Go» blant sangene som også er med på CD-en.

Med på begge er selvsagt også «Lift Me», hvor Sivert Høyem har tatt turen til Stockholm for å sikre at duetten får det løftet den fortjener. Også St. Thomas får for øvrig være med på et hjørne, når Ane Brun framfører hans «Falling Down».

Vakre stemninger

Da undertegende litt tilfeldig så Ane Brun første gang i en liten by:Larm-pub i Kristiansand vinteren 2002, var det noe med stemmen som fengslet og gjorde inntrykk.

Siden den gang har stemmen blitt både tryggere og enda mer uttrykksfull, samtidig som hun har perfeksjonert låtsnekrerkunsten når det gjelder å pensle ut skjøre stemninger på et melodisk lerret. Med «Live At Stockholm Concert Hall» viser Ane Brun at hun nå fullt ut behersker også det store liveformatet.

Noe også en liten kryssklipping i DVD-en kan illustrere: «det är en festafton!» proklamerer Ane Brun underveis i konserten. Etter fullendt løp svarer en fullsatt sal med stående ovasjoner.

Personvernpolicy