Meny

PLATE: Kiss: «Sonic Boom» (Roadrunner/Warner)

Kiss my ass

Kiss my ass

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kiss har kastet balladene over bord.

Kiss’ beste album på 30 år lyser det mot oss fra plakatene. Og jada, Kiss er tilbake akkurat slik den trofaste diehard-fansen har ønsket å høre dem. Men kanskje minst like viktig - sminken er også tilbake. Det klassiske rock’n roll-giret er inne i overdrive. Dillete ballader er kastet over bord. Dette er ingen faket orgasme.

Rykker i foten

Alt som var typiske trekk ved Kiss rock frem til slutten av 70-tallet rendyrkes på en måte som får frem både smilet og rykket i foten. Liksom AC/DC-feberen i vinter, da de åpnet Fornebu Arena, er dette en god billett for alle luftgitarhelter.

Kiss-revivalen er storstilt. Pakken som tilbys i platebutikken inneholder en bonus-cd der Paul Stanley & co har spilt inn de gamle Kiss-klassikerne på nytt. Det er gjort med samme attityde som comeback-albumet «Sonic Boom», men stemmen til Paul er ikke som den en gang var. Dvd’en med konsertopptak fra Buenos Aires i år gir mer mening.

Det er attityden, at de ikke slipper opp gassen et øyeblikk på de 11 nye låtene, som er gullet. Bare synd at flere at låtene ikke er gode nok. Hadde ikke dette båret Kiss navnet hadde sangene fått en brøkdel av den oppmerksomheten de nå har fått. Med «From Hell To Texas» rocker for eksempel Nashville Pussy gutta i Kiss gjennom gulvet.

To kongelåter

Likevel, det er lenge siden Kiss har hørtes så vitale ut. Noe «I’m An Animal», «Russian Roulette» og «Hot And Cold» er tre gode eksempler på.

Men er bare to virkelig sterke kort på dette comebackalbumet. Åpningslåten «Modern Day Delilah» og avslutningslåten «Say Yeah». Sistnevnte kommer til å rocke Kiss-fans i knestående verden over. Den er så herlig vanedannende at den egentlig burde ha hett «Don’t Use It If You Don’t Mean It».

«Modern Day Delilah» er en kongelåt for alle som har rockebjellene på, og går rett inn på top 10-lista blant Kiss-klassikerne. Men til de som hevder at «Sonic Boom» er en ny Kiss-klassiker har jeg bare en ting å si: Kiss my ass!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus