Bedre enn sex?

BEDRE ENN SEX?: Chelsea-fan Rune Dahl er usikker på hva som er best? God sex eller det at «de blå» knuser Liverpool - igjen. (Foto. Scanpix).
BEDRE ENN SEX?: Chelsea-fan Rune Dahl er usikker på hva som er best? God sex eller det at «de blå» knuser Liverpool - igjen. (Foto. Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSå skjedde det pånytt. De kongeblå fra SW6 har slått Englands mestvinnende fotballag gjennom alle tider – IGJEN! </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle fotballfans vet det er deilig når fotballheltene vinner en kamp, og spesielt deilig er det når det skjer i en kamp mot

1) Den nye erkefienden
og
2) Seieren medfører at heltene gjeninntar tabelltoppen.

2-0 seieren var en triumf for Drogba, som vi elsker og som motstanderne våre elsker å hate, - fordi han skapte begge målene. Essien viste hvor viktig han er og langt på vei nøytraliserte Steven Gerrard, mens Carvalho og Terry hadde full kontroll på den utmerkede Fernando Torres.

Job well done, men er det bedre enn sex? La meg komme tilbake til det.

Jeg vet av erfaring at LFC-fansen vil forsøke komme over nok et smertelig tap ved å rope ut sin frustrasjon med det kunnskapsløse ropet «You have no history!» Vel - la oss se litt på det.

LES OGSÅ: Heller død enn rød

Jeg morer meg av og til med å lese gamle statistikker og fant ut at dette var klubbenes 157de innbyrdes oppgjør i alle turneringer. Har Liverpool virkelig spilt 157 kamper som de ikke regner med? Av disse har LFC, ikke overraskende, vunnet flest og står bokført med 69 seire, hvorav en ble avgjort av ballen som aldri var inne i den Champions League kampen du vet. 55 ganger har vi vunnet og 33 ganger har kampene endt uavgjort. Siden Premier League startet har vi et lite overtak på de røde og står med 21 seire, 12 uavgjort og 18 tap. Og tar vi med resultatene helt tilbake fra 1989/90 - viser statistikken 23 seire til Chelsea, 13 uavgjort og 21 tap. Det beviser at i innbyrdes oppgjør gjennom de siste 20 årene så har de blå faktisk et lite forsprang og det er ikke værst for et lag uten historie!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også deilig å tenke på, men er det bedre enn sex? La meg komme tilbake til det.

SE HØYDEPUNKTENE CHELSEA-LIVERPOOL

20 år er forresten ganske lenge for de fleste av oss. Vi skriver innen denne sesongen er over 2010 og det var i 1990 Nelson Mandela endelig ble satt fri, Sovjet godtok å trekke styrkene sine ut av Tsjekkoslovakia, Scandinavian Star-ulykken, Mikail Gorbatsjov ble valgt til leder i Sovjetunionen, Irak invaderte Kuwait og en av verdens beste sjakkspillere - Magnus Carlsen ble født. Ja - dessuten er det så lenge siden Liverpool sist gang klarte å vinne serien i England. Legg til at Steven Gerrard var ni år gammel sist gang klubben hans kunne feire et seriegull. Og med tre tap på årets første åtte kamper ser det ut til at både han og fansen må forberede seg på å vente enda litt lengre på en ny ligatriumf.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er veldig deilig å tenke på. Bedre enn sex? La meg komme tilbake til det.

Chelsea ble grunnlagt i 1905, mens vår kjære hjemmebane ble bygget allerede i 1876. Selvfølgelig har vi historie. Nevnte jeg at publikumsrekorden på Anfield Road i en seriekamp ble satt i 1949/50-sesongen da nesten 59.000 tilskuere klemte seg sammen for å se hjemmeheltene bare klare 2-2 mot de blå fra London? Ingen historie du liksom. Visste du forresten at Chelsea møtte Liverpool for første gang allerede første juledag 1907, i gamle førstedivisjon? Chelsea var nyopprykket mens Liverpool var tittelforsvarer. Hvordan det gikk? Vi vant 4-1! Ingen historie du liksom. Da Chelsea vant ligaen første gang sesongen 1954/55 var Liverpool degradert til andredivisjon hvor de tok en ellevte plass. Ingen historie du liksom. Den Liverpool-historien jeg klarer meg uten er når Liverpoolfans sørget for kaos på Heysel stadioen ved å bryte ned et gjerdet som skilte dem fra Juventusfansen. Resultatet ble 39 omkomne og 600 skadde hvorav de fleste var Juventus-fans.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske lag ble ekskludert fra Europa i fem år som følge av denne skampletten, men det er neppe det Liverpoolfansen tenker på når de hevder at vi ikke har historie.

Hvis Liverpoolfansen med «You have no history» mener at «vi har vunnet mer enn dere», så er det jo helt riktig, og noe alle Chelseafans vet da vi jo kan både lese og skrive. Men - kjære alle blå; Ikke la dere hisse opp eller provosere av maset om at vi liksom ikke skal ha noen historie. Nyt 2-0 seieren og nyt det faktum at vi har vært bedre enn LFC i innbyrdes oppgjør gjennom 20 år og ligger 23 poeng foran dem på maratontabellen for Premier League, som Liverpool altså aldri har vunnet - og trolig ikke vinner denne sesongen heller.

Bedre enn sex? Vi nærmer oss.

La meg si det sånn;

Det kommer an på sexen, men du hvor deilig det er slå Liverpool - IGJEN!