United nekter å tape

Manchester Uniteds Anderson (midten) i angrep mot Wolfsburgs Zvjezdan Misimovic (til venstre) i mesterligakampen mot tyske Wolfsburg onsdag. Foto: EPA/LEE SANDERS.

<pManchester United nekter å tape mesterligakamper på eget gress. </p

Manchester (NTB): De gjorde det ikke onsdag heller. Tyske Wolfsburg tok ledelsen 10 minutter ut i 2. omgang under onsdagens gruppespillkamp, men det tok bare to minutter før Manchester United-spilleren med stor M, Ryan Giggs, slo kontra og satte et direkte frispark rett i kassa.

Men 1-1 var ikke nok for de seiersvante fra Manchester. Selvsagt måtte 2-1-målet komme.

Det tok nesten 20 minutter. Da var Dimitar Berbatov nest sist på ballen før Michael Carrick satte inn seiersmålet til 2-1.

Lederlaget i den engelske eliteserien er ubeseiret på hjemmebane i mesterligaen på de siste 22 kampene.

Det er en statistikk det står respekt av.

Eventyr

Wolfsburg er et lite tysk fotballeventyr, og laget fra folkevognbyen kom best i gang på Old Trafford uten at de skapte noen skumle sjanser av betydning.

Hjemmelaget ble merkbart bedre da en småskadd Michael Owen ble byttet ut med Berbatov etter 19 minutters spill.

Straks ble det produsert muligheter, og United kunne ha fått mål på sjanser ved både Antonio Valencia og Michael Carrick. Sistnevnte var til og med alene med keeper, men som så ofte i kampen var Wolfsburgs sisteskanse, Diego Benaglio, på rett sted til rett tid.

Den sveitsiske landslagskeeperen spilte en god kamp.

Sterk

Etter stillingskrig i starten av 2. omgang kom kalddusjen for hjemmelaget etter 55 minutters spill.

Makoto Hasebe fant hodet til Edin Dzeko inne i feltet, og den råsterke bosnieren headet ballen knallhardt i mål bak en sjanseløs og overrasket Tomasz Kuszczak i United-buret. 0-1 var ikke det hjemmefansen hadde ventet seg.

Ryan Giggs ville da heller ikke være med på det. Bare to minutter senere var det klart for utligning.

Giggs' frispark gikk via hodet på en Wolfsburg-spiller, og ballen gikk i mål i det lengste hjørnet bak en utmanøvrert Benaglio, før spikeren i kista kom ved Carrick bare drøye kvarteret senere.

CSKA Moskva slo Besiktas 2-1 i den andre kampen i gruppe B.