Norsk gutt (17) døde på skoletur i Sverige

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 17 år gammel gutt fra Halden, som var på tur med en svømmeklubb, omkom onsdag etter at han klatret opp på et tog og fikk strømsjokk i Uddevalla i Sverige.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uddevalla (NTB): Politiet i Sverige fikk melding om ulykken klokken 17.59. Litt etter klokken 20 sendte Uddevalla sykehus ut en pressemelding om at gutten var død.

Det var da reisefølget skulle bytte tog på jernbanestasjonen i Uddevalla, at ulykken skjedde. Den 17 år gamle gutten klatret opp på taket på lokomotivet for å bli tatt bilde av.

Gutten fikk store mengder strøm i seg, og falt på bakken og ble liggende. Åtte kamerater i alderen 13 til 17 år, som også var med svømmeklubben på tur, skal ha vært vitne til ulykken, melder nyhetsbyrået TT.

Ifølge VG Nett, skal også guttens søster og onkel ha vært der da det skjedde.

Ifølge TT skal gutten ha vært i live da ambulansepersonell kom til stedet. Han ble sendt til sykehuset i Uddevalla hvor han noen timer senere ble bekreftet omkommet.

– Det er livsfarlig og strengt forbudt å klatre på tog og togvogner. I gjennomsnitt skjer det et par ganger i året at fremfor alt unge mennesker enten dør eller skades veldig alvorlig i slike ulykker, sier Bodil Sonesson, informasjonsansvarlig i det svenske jernbaneverket, til TT.

– Å bare være nær en kontaktledning kan være nok for at en ulykke kan skje. Ledningen inneholder 16.000 volt, sier Sonesson.