- Vi er ikke glade

NØKTERN: Bastionen-talsmann Jan Briseid understreker at ingen i Lyn feirer etter at styret i klubben la fram en midlertidig løsning for å unngå konkurs onsdag. (Foto: Scanpix)
NØKTERN: Bastionen-talsmann Jan Briseid understreker at ingen i Lyn feirer etter at styret i klubben la fram en midlertidig løsning for å unngå konkurs onsdag. (Foto: Scanpix)

<pSupporterne i Bastionen tar ikke av etter Lyns midlertidige løsning for å unngå konkurs. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyn unngikk konkurs

* FC Lyn Oslo unngikk onsdag konkurs, etter at klubben fikk inn nok penger til å drive ut sesongen.

* Norsk toppfotball, Tom A. Schanke og hovedsponsoren Carrot har sørget for store bidrag til at Lyn klarte å få inn den nødvendige summen på 4,5 millioner kroner.

* Situasjonen er imidlertid ikke avklart, og klubben risikerer fortsatt å bli degradert til 6. divisjon.

* Fristen for når klubben skal ha en permanent løsning klar vil bli diskutert på et styremøte i uke 41.

ULLEVAAL (ABC Nyheter): - Det er ingen som feirer i dag. Det er mer lettelse enn glede, sier talsmann for Bastionen Jan Briseid til ABC Nyheter etter Lyns pressekonferanse onsdag.

Etter at administrernde direktør Erik Langerud kunne presentere en midlertidig løsning for den kriserammede klubben, som innebærer at Lyn kan drive ut sesongen, var det en fattet talsmann som snakket med pressen.

Les også: Lyn unngår konkurs

- Nå er vi bare overlykkelige om vi havner i Adeccoligaen med et trygt budsjett, sier Briseid.

Lyn-supporteren understreker at det ikke er snakk om å gi opp, selv om klubben ikke kunne legge frem en permanent løsning på de finansielle problemene.

- Det er bare tapere som gir opp, så nå mobiliserer vi mot kamp til helgen, sier Briseid.

- Klarer dere å tenke sport i en slik stund?

- Dette har jo vært mer spennende enn noen kamp, og det har vært vanskelig å tenke på kampene. Men det handler jo om ære også, sier Briseid.

Han innrømmer at den siste tiden har vært tung.

- Det har vært en bekmørk sesong, men kjernen stiller opp uansett. Vi vil møte opp også i 6. divisjon. Men det blir i såfall traurig. Nei, vi får gå for Adeccoligaen, sier han.

Administrerende direktør i Lyn Erik Langerud sa på pressekonferansen onsdag at klubben manglet 1,1 millioner kroner da styremøtet startet i tolv-tiden. Briseid understreker at han ikke visste hvordan dette ville ende før kort tid før pressekonferansen.

- Det har vært en snål og anspent dag. Logikken tilsa at det skulle løse seg, fordi det er så mange tunge, økonomiske aktører inne i bildet, men det har vært ubehagelig. Som Langerud sa, konkursspøkelset var helt reelt, sier Briseid.

Personvernpolicy