Fotballforbundet starter privatsykehus

Fotballforbundet starter privatsykehus
Fotballforbundet starter privatsykehus
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVil bli best i verden på idrettsmedisin.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Sykehuset som har fått navnet Norsk Topphelsesenter (NTH), skal ligge i bygningen til Ullevål stadion i Oslo, melder Dagens Medisin.

Sykehuset er godkjent for inntil seks senger innen fagområdene kirurgi, og er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball.

- Ideen kommer fra Fotballforbundet og Norsk toppfotball. Visjonen er å bli verdens beste på idrettsmedisin, med kompetanseoverføring i samarbeid med resten av helse-Norge, sier Espen Rooth, daglig leder i Norsk Topphelsesenter, til ABC Nyheter.

- Hvordan skal man ta vare på talentene? Vi vil prøve å samle kompetansen fra de ulike støtteapparatene rundt i Norge, fortsetter han.

Rooth forklarer at forretningsideen er todelt:

- Det ene er et tilbud for fotballspillere og norsk idrett. Og det andre er at vi ønsker å tilby vår kompetanse i samarbeid med resten av helse-Norge. Så dette blir et tilbud over hele spekteret for alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi er ideelle og frivillige, og vi er glade for at regjeringen gjennom Soria Moria-erklæringen signaliserer at man ønsker å samarbeide med frivillige organisasjoner på helsefeltet, fortsetter han.

- Med i konkurransen

Norsk Topphelsesenter vil ifølge Rooth kunne tilby noen tjenester allerede om kort tid - da hovedsakelig på rehabiliteringsfeltet - mens resten av tilbudet vil være på plass på nyåret.

- Vi har ansatt en del av staben og så vil vi bygge det gradvis ut. Vår plan er å bygge stein for stein og tilpasse tilbudet i forhold til det behovet vi ser,

Ifølge Rooth vil senteret ikke basere seg på noe offentlig støtte:

- Vi tilbyr tjenester i ulike former og står fritt til å være med i offentlige anbudskonkurranser i og med at vi har fått konsesjon. Og vi vil ha ordninger rundt klubber og forbund – gjennom vanlig betaling, lisensforsikringer og så videre, sier daglig leder Espen Rooth til ABC Nyheter.