- Han skulle gjøre livet mitt til et helvete

- Han skulle gjøre livet mitt til et helvete
- Han skulle gjøre livet mitt til et helvete

<pEkskona til den voldtektstiltalte finanskjendisen forklarte for retten hvorfor hun ble værende i ekteskapet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot finanskjendisen startet tirsdag i Oslo tingrett. Mannen er tiltalt for å ha voldtatt sin ekskone og en kvinne fra et tidligere forhold.

Voldtektene av den daværende kona skal ha skjedd i en tidsperiode fra høsten 2007 til desember 2008.

Økokrim har lagt frem en rekke dokumentasjon på det som skal være brev og eposter undertegnet av tiltalte, hvor det blant annet har stått "jeg skal aldri voldta deg igjen” , og beklagelser for at han har hatt sex med henne uten hennes samtykke hun hadde vært i beruset tilstand eller mens hun sov.

- Flink til å overtale

I to dager har kvinnen forklart seg for retten, og mange ganger brutt sammen i gråt.

Tirsdag forklarte hun for retten at de angivelige voldtektene skal ha skjedd omtrent en gang i uka, mange av dem mens hun sov.

Aktor ville onsdag vite hvorfor hun ble værende i ekteskapet.

- Han var flink til å overtale. Han hadde nye forklaringer på alt. Jeg ville så gjerne tro på ham, sa ekskona i retten.

Truet

Hun sa videre at han truet med å gjøre seg selv eller henne noe om hun gikk fra ham.

- Om han ikke skulle begå selvmord, så skulle han gjøre livet mitt til et helvete. Jeg skulle være «sorry for the rest of my life» om jeg gikk fra ham eller anmeldte ham, forklarte kvinnen.

Den tiltalte finanskjendisen skal ifølge kvinnen også hatt kjenninger i torpedomiljøer, og hun var redd for at disse bekjentskapene ville skade henne om hun gikk fra ham.

- Ville at han skulle forstå

Mange av dokumentene Økokrim fant under ransaking av boligen som kvinnen bodde i på den tiden, var utformet som kontrakter hvor enten tiltalte eller begge angivelig skal ha signert.

Kvinnen forklarte for retten at hun hadde håp om at han ville endre seg

- Jeg ville at han skulle gå i sitt hode og forstå det, og kanskje han kunne skjønne hva det dreide seg om. Jeg ville han skulle forstå at han ikke kunne gjøre dette, sa kvinnen.

På spørsmål om hun elsket ham, svarte hun:

- Klart jeg elsket ham, eller så hadde jeg ikke giftet meg med ham, sa kvinnen.

Fant brev under madrassen

Mannen ble i utgangspunktet etterforsket av Økokrim på grunn av hans forretningsvirksomhet. Det var i forbindelse med ransakingen i denne saken at Økokrim kom over dokumentene som lå gjemt under ekskonas madrass.

Økokrim har valgt å etterforske og ta ut tiltale i saken på bakgrunn av at det var «mest hensiktsmessig» på grunn av den pågående etterforskningen av mannens forretningsvirksomhet.

Den tiltalte har på sin side hevdet at politiet og Økokrim har et eget motiv for å tiltale ham for voldtekt, og hans advokat som har representert ham i de økonomiske sakene har tidligere hevdet at Økokrim ønsker å ta ham for ”hva som helst”.

Tiltalte har også hevdet at det ligger et økonomisk motiv til grunn for fornærmedes voldtektspåstander.

Det er ventet at tiltalte skal forklare seg for retten torsdag.

Personvernpolicy