Mor og datter mobbet til døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pI ti år ble en britisk kvinne og hennes utviklingshemmede datter mobbet og truet av ungdommer. Ingen hørte deres bønner om hjelp – og til slutt tok kvinnen datterens og sitt eget liv.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias innenriksminister Alan Johnson.Storbritannias innenriksminister Alan Johnson.

Nå ber Storbritannias innenriksminister Alan Johnson offentlig om unnskyldning for at myndighetene ikke grep inn og forhindret tragedien i det midtengelske distriktet Leicestershire i 2007. Den uavhengige klagenemnda for politisaker IPCC lover å granske saken.

Fiona Pilkington døde sammen med sin datter etter at hun hadde tent fyr på bilen de to satt i.

– Dette skulle aldri ha skjedd, det fins ingen bortforklaring, og vi må ikke skjelle ut mediene fordi de melder om saker vi ikke liker, sa innenriksminister Johnson tirsdag.

– Denne saken er et tragisk bevis på at evnen til å reagere på enkeltmenneskers bekymringer fortsatt svikter i deler av landet. Vi må sørge for at vi har pålitelige rutiner for å ta oss av slike saker, tilføyde han.

Fiona Pilkington klaget i løpet av sju år hele 33 ganger til politiet over mobbingen. Men politiet kontaktet ikke sosialomsorgen, og en rettslig undersøkelse har konkludert med at de offentlige tjenestene er medskyldige i hennes og datterens død. (©NTB)