Radioprofilen Gunnar Haugan er død

<pHumoristen, skribenten og NRK-profilen Gunnar Haugan er død, 84 år gammel. Haugan døde natt til tirsdag på Vålerenga bo- og servicesenter.</p

Humoristen, skribenten og NRK-profilen Gunnar Haugan er død, 84 år gammel. Foto: scanpix
Humoristen, skribenten og NRK-profilen Gunnar Haugan er død, 84 år gammel. Foto: scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min far sovnet fredfylt og stille inn etter lengre tids sykdom. Han var helt klar til det siste. Jeg hadde kontakt med han så sent som kvelden før, sier sønnen Carl Anders Haugan til NTB.

Gunnar Haugan var først og fremst skribent og kjent radiostemme. Mest kjent er han kanskje fra det populære humor- og satireprogrammet «Hørerøret» som gikk på NRK Radio i 1966-67. Der laget han sketsjer og andre innslag sammen med blant andre Rolv Wesenlund, Rolf Just Nilsen, Harald Heide-Steen jr. og Kari Simonsen.

Gledesspreder

Men han var også humoristisk til stede i programmer som «Å takk for det» (radio/TV), «Vårt parti» (sammen med bl.a. Rolv Wesenlund). «Lykkeboden» og «Kråke søker måke» var to andre programmer som traff folket i lattermuskelen.

Hans radiostemme var også velkjent gjennom de alltid like populære programmene «Nitimen» og «Reiseradioen».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Gunnar Haugan gjorde også stor lykke som skuespiller, blant annet i dobbeltrolle som snekker og gartner i «Norske byggeklosser», der ikke minst Rolv Wesenlund var synlig til stede.

– Likte folk

Wesenlund alias Fleksnes slapp heller ikke unna den glade humoristen, som viste sitt muntre kontrafei i flere episoder.

– Han likte å opptre, og han likte å treffe folk. Han var nysgjerrig hele livet og drev mye med show. Han skrev tekster helt til det siste, sier sønnen.

Gunnar Haugan var også en av veteranene etter at nærradioen kom til Norge i 1981. (©NTB