Ingen Drillo-overraskelser

NY TROPP: Drillo presenterte troppen mot Sør-Afrika den 10.oktober. Foto: Scanpix
NY TROPP: Drillo presenterte troppen mot Sør-Afrika den 10.oktober. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDrillo tok ut de 19 som var med i forrige tropp.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Egil Olsen hadde ingen overraskelser på lur da han offentliggjorde troppen til landskampen mot Sør-Afrika neste helg. Alle 19 var med også på forrige samling.

Norges VM-sjanser er nesten borte, og derfor kan hjemmekampen 10. oktober ses som første forberedelse til neste kvalifisering. Men Drillo starter ingen foryngelsesprosess.

– Det ville spritet opp en pressekonferanse å ta ut en del nye navn, men vi fant at det er viktigere å ta ut de beste enn å lage gode pressekonferanser, forklarer landslagssjefen.

– For all del, det er mange yngre spillere som banker på. Det er gode spillere på U21-landslaget og litt over det, men spørsmålet er om det er «dags». Det kan være en bjørnetjeneste å slippe dem inn for tidlig.

Drillo har tatt ut en tropp med snittalder 27,3, der 23-årige Tore Reginiussen er yngst. Han nevner Mohammed Abdellaoue og Vadim Demidov blant unge spillere som banker på A-landslagsdøra uten at den ble åpnet for dem denne gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Troppen er slanket med noen navn siden VM-kvalifiseringskampene mot Island og Makedonia tidligere i måneden. Thorstein Helstad og Per Ciljan Skjelbred er ute på grunn av skader. Formen har avgjort for andre.

– Magne Hoseth har hatt en liten nedtur siden han storspilte mot Skottland. Fredrik Winsnes er også ute, og vi valgte å beholde Morten Moldskred på bekostning av Steffen Iversen. Det var et typevalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drillo avviser at Iversen straffes fordi han valgte familien framfor landskamp sist.

– Nei, mener vi at han er god nok så tar vi ham med.

Det er over 18 år siden Norge tapte en hjemmekamp med Drillo som landslagssjef. Han vil heller ikke forklare uttaket med lysten til å forsvare den eventyrlige hjemmestatistikken.

– Nei, det har ikke noe med saken å gjøre. Det betyr ikke at jeg ikke er opptatt av hjemmestatistikken, for det er jeg faktisk, men den styrer ikke uttakene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er troppen:

Målvakter:

Rune Almenning Jarstein (Rosenborg), Jon Knudsen (Stabæk).

Utespillere:

Simen Brenne (Odd Grenland), Daniel Braaten (Toulouse), John Carew (Aston Villa), Christian Grindheim (Heerenveen), Brede Hangeland (Fulham), Henning Hauger (Stabæk), Erik Huseklepp (Brann), Kristofer Hæstad (Vålerenga), Tom Høgli (Tromsø), Jon Inge Høiland (Stabæk), Morten Moldskred (Tromsø), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), Tore Reginiussen (Tromsø), Bjørn Helge Riise (Fulham), John Arne Riise (Roma), Knut Olav Rindarøy (Molde), Kjetil Wæhler (AaB).

Kampen spilles på Ullevaal stadion 10. oktober. (©NTB)