- Jeg skal aldri voldta deg igjen

RETTSSAK: Tiltalen mot forretningsmannen ble utvidet til voldtekt etter funn av brev. Foto: Scanpix.
RETTSSAK: Tiltalen mot forretningsmannen ble utvidet til voldtekt etter funn av brev. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn kjent forretningsmann er tiltalt for voldtekt av ekskona og en tidligere samboer. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO TINGRETT (ABC Nyheter): Tirsdag startet rettssaken mot forretningsmannen som er tiltalt for flere voldtekter av to kvinner. Den ene er hans ekskone, den andre en tidligere samboer.

Det var i forbindelse med en pågående etterforskning av mannens forretningsvirksomhet at Økokrim kom over dokumentasjon som tydet på at det hadde blitt begått overgrep mot hans ekskone.

Les også: Finanskjendis tiltalt for voldtekt

- Vi fant under ransaking en bunke med brev og kort under madrassen i bopelen hvor ektefellen holdt til, sa førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim i retten.

- Aldri voldta deg igjen

Et av brevene lød som følger:

«Jeg skal aldri voldta deg igjen. Jeg skal aldri slå deg igjen. Jeg skal aldri fjerne private gjenstander igjen. Jeg skal aldri drikke alkohol før jeg er frisk og normal igjen. Jeg skal aldri ødelegge deg fysisk igjen».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brevet skal ha vært signert av tiltalte.

Fikk voldsalarm

Disse opplysningene ble sjekket opp mot politiregistrene, og man fant at ekskona tidligere hadde fått tildelt voldsalarm på bakgrunn av at hun hevdet seg utsatt for fysisk og psykisk terror, og gjentatte voldtekter av sin mann.

- Vi bestemte oss for at dette måtte vi agere på, og vi spurte om ekskona om hun ønsket å komme ned til Økokrim for å forklare seg om hendelsene. Hun var villig til å forklare seg og kunne i korte trekk bekrefte det som sto i brevet, sa Kavlie.

Årsaken til at Økokrim er påtaleansvarlig i denne saken er at man anså det som "mest hensiktsmessig" , siden det allerede var iverksatt etterforskning av mannens forretningsvirksomhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det ble bestemt at dette var noe Økokrim kunne ta seg av selv, og vi anså oss som kompetente til å gjøre det, sa Kavlie i retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke forklart seg

Under etterforskningen ble også forretningmannens tidligere samboere og ektefeller kontaktet av politiet. En av hans tidligere samboere fortalte at hun hadde blitt utsatt for det samme, og forretningsmannen er satt under tiltale for voldtekt av denne kvinnen ved to tilfeller.

Politiet har flere ganger forsøkt å få tiltalte til å forklare seg, men han har ikke ønsket å forklare seg og har ønsket full oversikt før han villle forklare seg, opplyste Kavlie i retten.

- Han har ønsket å vente med forklaring til hovedforklaringen, sa Kavlie.

- Seksuell kontakt

Kavlie forklarer at dette også er årsaken til at det er lagt frem omfattende dokumentasjon i saken. Økokrim har gått gjennom både pc-er og mobiltelefoner, og har også lagt frem åtte permer med dokumenter.

Det skal også ha vært seksuell kontakt mellom tiltalte og ekskona i løpet av tiltaleperioden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Spørsmålet blir om den var frivillig eller ikke, sa Kavlie.

Ledet

Forretningmannens to forsvarere begjærte i retten en utsettelse av saken ut fra at forsvaret ikke har fått nok tid til å forberede seg.

- Beslaget i saken er meget omfattende: Seks pc-er, seks mobiltelefoner, og åtte ringpermer med dokumenter, sa Victoria Holmen, en av forretningsmennenes to advokater, i retten.

Hun opplyste i tillegg at tiltalen ble tatt ut før saken var ferdig etterforsket, og at hennes klient ikke stoler på Økokrims objektivitet i saken.

Holmen hevdet også i retten at de to kvinnene hadde blitt ledet til å forklare seg om voldtektene, og sår tvil ved måten politiavhørene har blitt foretatt.

- Lurt er en sterk betegnelse. Men jeg mener de har blitt ledet, sa Holmen.