Tévez avgjorde – og unnskyldte seg

UNNSKYLD: Her "feirer" Carlos Tévez en av sine to scoringer mot gamleklubben West Ham i kveld. Manchester City vant 3-1. Foto: AFP

<pVille ikke «ta en Adebayor».</p

(ABC Nyheter): Manchester City–West Ham 3–1.

Emmanuel Adebayor skapte furore da han feiret sin scoring mot gamleklubben Arsenal foran lagets fans.

Da Carlos Tévez scoret mot sin tidligere klubb West Ham i kveld, gjorde han det stikk motsatte.

Med en arm i været «unnskyldte» han seg overfor West Ham-fansen for sitt første ligamål for City.

Argentineren scoret ett til i en City-prestasjon som var langt mer enn gjestene kunne stå imot.

Vertene vant en overbevisende seier, og hoppet opp på 5. plass i Premier League.

Tévez første ligamål for City

Bare fem minutter var spilt da Tévez ga City ledelsen etter et pent angrep.

En langpasning ble stusset gjennom til Martin Petrov på venstresiden. Lynvingen avanserte og slo lavt inn foran mål til en totalt umarkert Tévez, som bredsidet ballen i åpen kasse.

Der lagkamerat Adebayor løp 90 meter for provokativt å juble foran motstandernes fans, nektet Tévez å feire.

I stedet holdt den tidligere West Ham-helten, som reddet laget fra nedrykk i 2007, opp armen i en unnskyldende gest.

Se alle høydepunktene fra Premier League på ABC Nyheter

Utlignet ut av ingenting

Han kunne raskt fått mer å unnskylde. Før kvarteret var spilt, kunne argentineren ha scoret hat-trick.

Manchester City dominerte stort, spilte seg frem til en rekke sjanser, og burde avgjort kampen før pause. I stedet utlignet gjestene til 1–1 ut av ingenting etter 24 minutter.

City fikk ikke klarert et frispark skikkelig, og Radoslav Kovac fikk en skuddmulighet. Ballen traff Carlton Cole, som styrte inn sitt tredje ligamål for sesongen.

Stillingen sto seg ikke lenger enn i syv minutter, da Martin Petrov fikk sjansen på frispark fra 20 meter.

West Ham-keeper Robert Green forventet et skudd over muren, og lot seg overrumple da Petrov klasket ballen i keeperhjørnet til 2–1.

Nytt Tévez-mål

Green rettet opp feilen kort tid før pause. Igjen var Tévez på farten, denne gangen alene igjennom, men keeperen reddet strålende.

West Ham ble trolig snytt for en scoring kort tid etter, og åpnet annen omgang med bedre kontroll. Men etter en time var det tilbake til gamle synder.

Tévez løp seg fri på bakre stolpe etter et frispark. Uten motstand fra gjestenes forsvarere headet han ballen pent tilbake i lengste hjørne – og feiret scoringen avmålt.

Tévez’ omtanke ble imidlertid en fattig trøst for West Ham. Scoringene påførte London-laget nok et tap, og limte det fast til 18. plassen i Premier League.

Med sin femte seier på seks kamper – en av de mer overbevisende – bekreftet City på ny at laget blir en trussel i toppen.