Huseklepp og Brann fikk revansj over Odd

Erik Huseklepp scoret 3 mål og Rodolph Austin (tv), Eirik Bakke og Jan Gunnar Solli (t.h.) jubler med under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd på Brann Stadion i Bergen mandag. Kampen endte 4-2. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

<pErik Huseklepp scoret hat trick da Brann slo Odd Grenland med 4-2 i eliteserien fotball mandag. </p

Bergen (NTB): Dermed fikk bergenserne revansj for cupexiten i forrige måned.

Etter fire kamper med måltørke, var Erik Huseklepp tilbake på scoringslisten. 25-åringen sørget for tre av målene da Brann vant 4-2 over Odd Grenland.

Driblefanten fra Sandsli er dermed oppe i 14 seriemål, og er kun en nettkjenning bak Rosenborgs Rade Prica på scoringstoppen.

Huseklepp sto for to av målene da rødtrøyene vant 4-2 hjemme mot Strømsgodset i midten av august. Det var første kamp i spann med nykommer Diego Guastavino, og duoen ble spådd en lysende framtid hos bergenserne. Så skjedde ikke, og forløsning til Huseklepp kom først da Guastavino måtte stå over på grunn av karantene.

– Jeg har vært nede i en liten bølgedal. Skaden jeg har slitt med har nok vært en medvirkende årsak til det. Godt å komme på scoringslisten igjen. Eirik Bakke og Jan Gunnar Solli vant mange dueller og gjorde også mye bra, sa Brann-helten Huseklepp.

Revansje etter cup-exit

Bergenserne fikk dermed revansje for NM-kampen mot Skiens-laget i begynnelsen av august. Publikum hadde tydeligvis ikke hadde glemt den omdiskuterte scoringen til Peter Kovacs i kvartfinaleoppgjøret, og gjestene ble møtt med massiv pipekonsert. Ungareren var ikke med til Bergen på grunn av karantene.

Vertene gikk aggressivt til verks, og Erik Huseklepp var farlig frampå allerede i åpningsminuttene. Ledermålet må han dele med Rodolph Austin, som gjorde hele forarbeidet. Jamaicaneren forserte over halve banen etter 19 minutter, og serverte perfekt til Huseklepp. 25-åringen hadde en enkel oppgave alene med Arni Gautur Arason.

Solli mot gamleklubben

Jan Gunnar Solli ville også vise seg fram mot tidligere klubb, og var arkitekten bak vertene sin offensiv umiddelbart etter pause. Først med et nydelig gjennomspill til Huseklepp, og deretter med innlegg til en umarkert toppscorer. Med 3-0 ledelse slapp rødtrøyene seg litt nedpå, og det utnyttet gjestene.

– Han slipper for lett til. Vi vet hva Huseklepp er god for og burde klart å stoppe ham. Jeg synes vi spilte en brukbar kamp og viste god moral ved aldri å gi opp og komme tilbake mot slutten, sa Odd-kaptein Morten Fevang.

Innbytter Torgeir Børven sørget for litt spenning i kampen med sin redusering 12 minutter før slutt. Da Fredrik Gulsvik utnyttet nølende forsvarsspill hos vertene kort før slutt, var det plutselig full kamp om poengene. Nærmere kom imidlertid ikke telemarkingene, og ble dermed passert av Brann på tabellen.

Dette var Odd Grenland sitt femte strake tap, inkludert semifinaletapet mot Aalesund torsdag. Dag Eilev Fagermo sine elever har dermed spilt fra seg en cupfinale og sannsynlige medaljer på en svak september-måned.

– Brann var bunnsolide i 75 minutter og presterer årsbeste i den perioden. Vi blir litt baktunge og det irriterer meg litt med de to baklengsmålene, men samtidig gleder jeg meg over at guttene gjorde en bra kamp, sa Brann-trener Steinar Nilsen.