Helsvart for Glimt i høstmørket

Vålerengas Morten Berre i duell med Willis Forko under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld. Foto: Anders Vanderloock / Scanpix

<pNordnorsk storm, øsende regnvær og et Bodø/Glimt på kanten av stupet. Søndagskvelden ble ikke beroligende for Glimt-fansen, som måtte se Vålerenga kuppe showet på Aspmyra.</p

Glimt-spillerne klarte ikke å nedkjempe et Vålerenga med cupskuffelse fra Molde i bagasjen. Gjestene fra Oslo fikk to nettkjenninger i annen omgang. Det ga 2-0-seier og opptur for de blåkledde.

Vertene sto igjen som slagne menn. Nordlandsklubben er på nedrykksplass etter tapet, med samme poengsum som Strømsgodset på kvalifiseringsplass. Opp til trygg grunn er det to poeng.

Men det er på hjemmebane bunnlagene bør gjøre det. Nå venter kamper borte mot Godset, hjemme mot Tromsø og borte mot Stabæk før sesongen avsluttes når Odd Grenland gjester Aspmyra 1. november.

Kampprogrammet er ikke lett, så nedrykksspøkelset lever i beste velgående i Glimt. Søndag kunne det fort ha endt annerledes, men til tonene av full storm ble sjansene brent av hjemmespillerne.

Både Thiago Martins, Trond Fredrik Ludvigsen og Daniel Stensland kom til store sjanser, men nettkjenningen uteble. Det gjorde den ikke for gjestene fra hovedstaden.

Bojan Zajic ordnet det viktige 1-0-målet da han på vakkert vis fikk nettkjenning med venstrefoten fra kanten av 16-meteren. Målet kom like etter hvilen.

Glimt-spillerne brukte resten av kampen på å jage utligning, men i stedet fikk Harmeet Singh legge på til 2-0 ved å sette en retur i nettet ni minutter før full tid.

Det ga Oslo-klubben en viktig opptur etter det skuffende cupnederlaget for Molde i midtuken.

For Glimt gjorde det vondt verre. (©NTB)