Andersson senket LSK

Ardian Gashi og FFK slo Lillestrøm, her ved Espen Søgård og Steinar Pedersen. Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix
Ardian Gashi og FFK slo Lillestrøm, her ved Espen Søgård og Steinar Pedersen. Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMattias Anderssons vakre volleyskudd like før slutt sørget for tre livsviktige poeng for Fredrikstad mot Lillestrøm.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andersson hadde vært hjemmelagets farligste spiller i kampen og fikk uttelling da han snappet opp en klarering og klemte ballen i en vakker bue rundt en sjanseløs Logi Magnusson i det 83. minutt. Så sikker på scoring var Andersson at han jublet før ballen traff nettmaskene.

Mattias Andersson var en av spillerne Tom Nordlie hentet da han ble ansatt som Fredrikstads redningsmann, og Andersson har foreløpig levert varene med scoringer både mot Vålerenga i forrige hjemmekamp og Lillestrøm lørdag.

Fredrikstad klatret dermed forbi Bodø/Glimt og Strømsgodset som spiller søndag.

Kjedelig

Etter en målløs og kjedelig første omgang var det langt høyere tenning i de siste 45 minuttene. Men det var ikke noe godt spill som ble servert på Fredrikstad Stadion. Dårlig tempo, dårlig pasningsspill og få sjanser var det som ble servert tilskuere og tv-seere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampens første sjanser kom ikke før i 2. omgang da hjemmelagets Mattias Andersson hadde et par brukbare forsøk før scoringen. Kenny Stamatoupolos i Fredrikstads mål hadde også noe besvær med skuddforsøk fra Edwin Eziyodawe og innbytter Emanuell Nosa.

Stamatoupolos gjorde også det han kunne for å framstå som rundens mest gavmilde da han forærte Edwin ballen og var uhyre nære å lage straffespark da han skulle rette opp sin egen feil.

Karantene venter

I 2. omgang var det tydelig at det var mye på spill for begge lag med tøffe dueller, mange skadeavbrekk og ikke minst bra trykk på tribunene.

Fredrikstad møter Stabæk borte i neste runde hvor de må klare seg uten sin spiss Éverton Santos da Costa som fikk sitt tredje gule kort lørdag. Deretter møter rødbuksene Odd Grenland hjemme i en kamp de nok også må vinne for å spille eliteseriefotball neste år.

Lillestrøm kan ta et langt steg mot ny eliteseriekontrakt ved å slå Lyn på Åråsen i neste runde. Men da må Henning Berg unnvære både Steinar Pedersen og Khaled Mouelhi som da må sone karantener. (©NTB)