Wigan knuste Chelsea

AVGJORDE: Hugo Rodallega avgjorde kampen på straffe da Wigan slo Chelsea på hjemmebane lørdag. Foto: Scanpix.

<pWigan knuste Chelseas seiersrekke og tok sin første seier mot et topp-fire lag noensinne. Petr Cech ble syndebukken for London-laget når han ble utvist og laget straffe tidlig i andre omgang. </p

WIGAN-CHELSEA 3-1:

(ABC Nyheter) Wigan hadde altså ikke slått et lag fra topp-fire på sine 34 tidligere forsøk, og de hadde kun tatt fire av 102 mulige poeng fra firkløveret. Men lørdag ble spøkelset endelig avlivet.

Wigan tok ledelsen på hjemmebane etter et snaut kvarter da Titus Bramble utnyttet dårlig markering fra John Terry og co og headet Wigan i ledelsen. To minutter etter pause utliknet Didier Drogba med sitt mål nummer 100 for London-laget, men like etter rotet Petr Cech det til for seg selv og laget sitt. Han felte Hugo Rodallega og ble utvist. Rodallega selv satte straffen sikkert i nettet. På overtid skled Paul Scharner inn 3-1 målet som avgjorde kampen.

Chelsea klart best i gang

Men Chelsea kom best i gang og oste av selvtillitt det første kvarteret. De leverte fotball med høy presisjon og angrepene bølget mot Chris Kirkland i Wigan-buret.

Før kampen var ti minutter gammel hadde Michael Essien, Nicolas Anelka og Frank Lampard alle hatt gode muligheter til å sende den ubeseirede serielederen i føringen. Backene Ashley Cole og Jose Bosingwa raste i angrep og skapte uro hos hjemmelaget.

Så snudde det

Men plutselig snudde det. Wigan advarte Chelsea med en god sjanse minuttet før de tok ledelsen. Jason Scotland avsluttet fra skrått hold, men Petr Cech fikk gitt til corner.

Målet kom etter 14 minutter da et innlegg fra venstre fant en fullstendig umarkert Titus Bramble. Han hadde en grei jobb med å heade hjemmelaget i føringen.

Kampbildet hadde dermed snudd fullstendig. Chelsea var ikke lenger det førende laget, og Wigan var laget som spilte med tro på egne ferdigheter. Paul Scharner var tilbake i laget og sto bak mye for Wigan. Nærmest kom han da han og Scotland fosset mot mål i overtall, men han skled i siste sekund og mistet ballen. Didier Drogba sto bak de fleste halvsjansene London-laget skapte, men Chelsea slet kraftig.

Etter 39 minutter burde ledelsen vært doblet. Kulen ble slått inn fra venstre og havnet på bakerste stolpe. Scharner headet ned til Boyce som avsluttet fra kloss hold. Petr Cech fikk imidlertid opp armene og gjorde en klasseredning.

Stort mer skjedde ikke i de første 45 minuttene. Chelsea hadde startet godt, men ellers skapt lite og de virket meget urolige i de bakre rekker.

To mål og rødt kort

Etter hvilen tok det virkelig av og i løpet av syv minutter fikk kampen to scoringer, et rødt kort og et straffespark.

Først utliknet Chelsea to minutter ut i omgangen. Didier Deogba fikk ballen i feltet fra Florent Malouda og skjøt. Ballen gikk mellom beina på Chris Kirkland som må ta scoringen på sin kappe. Det betød imidlertid lite for Drogba som med scoringen kunne feire sitt mål nummer 100 for Chelsea.

Like etter kunne Chelsea tatt ledelsen. En corner endte til slutt hos kaptein John Terry som skjøt, men nå var Kirkland meget god som fikk avverget.

Dramatikken nådde et nytt nivå to minutter senere når Wigan fikk straffe. Nydelig spill av hjemmelaget gjorde at Hugo Rodallega plutselig befant seg alene med Petr Cech. Keeperen felte Rodallega med beina og ble utvist. Store protester hjalp lite og Hilario kom til slutt på plass i målet. Rodallega var kald og satte ballen i mål til 2-1.

Wigan holdt unna

Chelsea prøvde å presse på, men det ble ikke veldig store muligheter ut av det i den neste fasen av kampen. Stemningen på DW stadium var meget spent. Wigan fikk flere gode overgangsmuligheter når Chelseas ti mann måtte satse framover, men dårlig presisjon gjorde at det fortsatt sto 2-1.

Når kampen gikk inn i sine siste ti minutter skapte serielederen et par farligheter. Først fikk Kalou en god mulighet fra 16 meter, men ødela for seg selv. Få minutter senere nådde Frank Lampard et innlegg, men avslutningen gikk like over mål.

Med fem minutter igjen å spille ble hjemmelagets Charles N'Zogbia spilt fri på en kontring, men han ble avblåst for offside. Avgjørelsen var feilaktig.

Idet kampen gikk inn på overtiden måtte Ashley Cole forlate banen med en skade, og siden Chelsea hadde gjort alle sine bytter måtte de avslutte kampen med ni mann.

Det utnyttet Paul Scharner da han skled inn 3-1 målet fra kort hold etter flott forarbeid av Figueroa.

Dermed har alle lagene i årets Premier League avgitt poeng og Carlo Ancelotti gikk på sin første smell som manager i den engelske toppdivisjonen.