Ny bombemetode skaper frykt

Ny bombemetode skaper frykt
Ny bombemetode skaper frykt
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKan gjøre metalldetektorer ubrukelige. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetseksperter er dypt bekymret over en ny, skremmende utvikling innen selvmordsbombing.

BBC skriver at en selvmordsbomber fra Al-Qaida, som døde i et attentat mot en saudiarabisk prins i byen Jeddah forrige måned, hadde eksplosiver gjemt inne i kroppen.

Mange har ifølge tv-kanalen stilt spørsmål om hvordan en selvmordsbomber klarte å komme seg så nær at han klarte å sprenge seg selv i samme rom som prinsen.

Svaret kan være at metalldetektorer ikke avslører bomben om den ligger inni kroppen. Og detoneringen kan skje ved hjelp av en mobiltelefon.

Denne gangen døde bare selvmordsbomberen, men sikkerhetseksperter frykter nå at metoden vil bli kopiert.

- Hvis det virkelig er sant at metaldetektorer ikke klarte å avsløre at mannen hadde eksplosiver i kroppen betyr det at metalldetektorene vi bruker i dag er mer eller mindre ubrukelige, sier Peter Neuman fra Kings College i London til tv-kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han fremholder at saken vil bli studert nøye, men påpeker at dette kan få konsekvenser også for vanlige folk.

- Dette kan føre til at det blir mye mer komplisert å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen, sier Peter Neuman fra Kings College i London til tv-kanalen.

Den saudiarabiske prinsen, som ble utsatt for attentatet, var ekstremt heldig i dette tilfellet. Selvmordsbomberen sto ved siden av prinsen da bomben ble detonert, men på mirakuløst vis kom han uskadd fra ulykken.