Meny

Hilde Heltberg: «Elske Fritt» (Big Box/ Universal)

En frigjort kvinne

En frigjort kvinne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bretter ut hele sin kvinnelighet, mener vår anmelder.

(ABC Nyheter): Det er så fortjent når Hilde Heltberg, backet av Guttær-bandet til Henning Kvitnes, leverer en plata som sitter som ei kule. Og med «Elske Fritt» vil hun garantert vinne mange hjerter. For man merker kjapt at dette er en fulltreffer av en plate.

Hilde Heltberg er på mange måter forlengelsen av suksessene til Jonas Fjeld, Henning Kvitnes, Paal Flaata og en haug andre norske artister de siste 25 årene. Hennes vokal har for mange vært «the icing on the cake». Til og med Ulf Lundell fikk et løft da de spilte inn «Vinterland» sammen for en norsk samleplate for en del år siden.

All tvil blåst bort

Når hulrom skulle fylles med følelser og innlevelse har Hilde Heltberg vært redningen. Nå har hun endelig har tatt noen avgjørende telefonsamtaler med seg selv; på sin nye plate er alle stengsler og tvil blåst vekk. «Elske Fritt» handler nemlig om å frigjøre seg. Om å kjenne at man er i sentrum i sitt eget liv og sine egne følelser.

På «Elske Fritt» bretter Heltberg ut hele sin kvinnelighet på en måte som treffer kvinners følelsesregisteret i særdeleshet, men som også har mye å gi alle som tør å kjenne på sine indre strenger. Til og med coverproduksjonen understreker den frigjorte Hilde Heltberg. Noe som er helt nytt.

Best uten gutta

Sangene Hilde har skrevet sammen med Kari Iveland er spesielt gode. De har utviklet en forståelse og en nærhet som er svært feminin, men også spesielt sterk. Noe tittellåta, «I rommet mellom oss» og «Den første høsten» er utmerkede eksempler på.

Har du en ledig høstkveld ligger det mye spa og terapi i denne plata. Faktisk er låtene der hun får hjelp av Jonas Fjeld og Henning Kvitnes de minst interessante. For når Hilde Heltberg slår ut håret og åpner seg opp med norske tekster, er kvinneligheten hennes fullstendig overlegen alle guttær.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus