Åpen for alle - alltid

Het OL-kandidat

London-musikeren Damon Albarn skal være en av de heteste kandidatene til å få ansvaret for musikken under åpningsseremonien under London-OL om to år. Foto: Joel Ryan (AP Photo/Scanpix)
London-musikeren Damon Albarn skal være en av de heteste kandidatene til å få ansvaret for musikken under åpningsseremonien under London-OL om to år. Foto: Joel Ryan (AP Photo/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDamon Albarn kan få ansvaret for åpningsseremonien til London-OL i 2012.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Frontmannen i gruppene Blur og tegneseriebandet Gorillaz skal ifølge The Independent være en av de heteste kandidatene til å få det musikalske ansvaret for åpningsseremonien i de 30. Olympiske Sommerleker i London i 2012.

Flere kandidater

Albarn skal allerede ha vært i dialog med Londons Olympiske Komité om hvordan åpningsseremonien skal bli, men en endelig avgjørelse for hvem som får det musikalske ansvaret offentliggjøres ikke før over nyttår. Damon Albarn er ikke den eneste som er aktuell for jobben, og han må blant annet overbevise komiteen om at han er en bedre kandidat enn filmregissør Stephen Daldry, som også skal være aktuell for stillingen, skriver avisen.

Bare spekulasjoner?

En talsperson for olympiakomiteen ønsker ikke å uttale seg om hvilke kandidater som er aktuelle for jobben, og sier:

- Dette er bare spekulasjoner og dessuten er vi flere måneder unna en offentliggjøring.

Den som ender opp med jobben i Englands hovedstad om to år vil uansett måtte forholde seg til et mindre budsjett enn det kineserne blåste av under det spektakulære åpnings- og avslutningsseremoniene under sommerlekene i Beijing i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke like spektakulært

- Jeg tviler på at vi kommer til å ha 20 000 mennesker som gjør forskjellige ting sammen under åpningsseremonien, forteller direktøren for Londons Olympiske Komité, Paul Deighton, til The Independent.

Om Damon Albarn får jobben vil det for øvrig ikke være første gang han engasjerer seg i OL-sammenheng. I fjor fikk han med seg grafiker, tegner og Gorillaz-kollega Jamie Hewlett og laget en sekvens for BBC i forbindelse med åpningsseremonien for de XXIX Olympiske Sommerleker i Beijing. Se resultatet under.