Gullfeiringen utsatt

FORTVILET: Rosenborgs Rade Prica fortviler over en av mange misbrukte sjanser i den utsatte eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Tromsø. Trønderne må vente med å feire gullet etter uavgjort på Lerkendal. (Foto: Scanpix).

<pChampagneflaskene ble stående i kjøleskapet etter at Tromsø nektet vertskapet mål på Lerkendal.</p

Kampfakta

Rosenborg – Tromsø 0-0

18.771 tilskuere.

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Gult kort: Kris Stadsgaard, Rosenborg, Martin Knudsen, Lars Iver Strand, Tromsø.

Lagene:

Rosenborg (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin – Vadim Demidov, Anthony Annan – Roar Strand (Abdou Razack Traoré fra 69.), Steffen Iversen, Trond Olsen (Mushaga Bakenga fra 85.) – Rade Prica.

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic – Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad – Martin Knudsen (Lars Iver Strand fra 46.), Tommy Knarvik (Helge Haugen fra 70.), Ruben Yttergård Jenssen, Joel Lindpere – Morten Moldskred, Sigurd Rushfeldt (Mohammed Ahamed fra 28.). (©NTB)

Trondheim (NTB): Etter et sjansesløseri av de sjeldne på tampen av kampen, mistet Rosenborg muligheten til å feire gullet på hjemmebane onsdag, fem hele serierunder før slutt.

Fem minutter før full tid fikk Mushaga Bakenga sin Rosenborg-debut da han ble byttet inn for Trond Olsen. Kun sekunder senere var debutanten centimeter fra å sende Lerkendal til himmels, da han snek seg inn på første stolpe og forsøkte å styre innlegget fra Vadim Demidov i mål. Men Tromsø-keeper Sead Ramovic sto i veien.

Bare et snaut minutt senere fikk Bashenga på ny muligheten. Han dro seg fri inne i boksen, men avslutningen gikk svakt til side for Tromsø-buret. På overtid fikk han sin tredje store sjanse, men Ramovic vartet da opp med en av flere feberredninger for dagen.

Sjansekanonaden fortsatte, og både Mikael Lustig, Steffen Iversen og Rade Prica kunne åpnet champagnekorken for Rosenborg. Ingen av dem maktet å overliste en meget god Tromsø-keeper.

Trenger ett poeng

Dermed må trønderne smøre seg med tålmodighet noen dager til. Søndag venter et Molde-lag i cuprus på egen arena. Mannskapet til Kjell Jonevret var lenge Rosenborgs største utfordrer til gullet, og er garantert sultent på å påføre Rosenborg deres første serietap i årets sesong.

Med 6-3 i bagasjen etter en forrykende semifinale mot Vålerenga i cupen, er det garantert lite å si på selvtilliten til mannskapet.

Rosenborg økte imidlertid forspranget til Molde med uavgjort mot Tromsø og leder med 14 poeng foran den 26. serierunden søndag. Laget til Erik Hamrén trenger kun ett poeng på Røkkeløkka for å sikre seg seriegullet.

Strand brant sjanse

Rosenborg var noe tamme i første omgang på Lerkendal, og slet med å spille seg til sjanser mot et kompakt Tromsø-mannskap. Etter hvilen åpnet det seg imidlertid begge veier, og både Rosenborg og Tromsø kunne scoret.

Lars Iver Strand fikk kampens største sjanse da han rundet Rune Jarstein 20 minutter før full tid. Vinkelen ble for liten, og Strand fintet seg utover og forbi Jarstein igjen. Han fikk til slutt skutt på mål, men på streken sto Kris Stadsgaard i veien, og dansken fikk klarert. Derfra og ut var det fullstendig Rosenborg-dominans, og Tromsø-forsvaret vaklet ved flere anledninger.

Lerkendal var kledd med 18.771 festklare supportere – minus et lite isberg fra Tromsø. Svært få av dem gikk fornøyde hjem. (©NTB)