Start og Viking fortsetter i ingenmannsland

POENGDELING: Det ble 1-1 da Start og Viking møttes til duell på Sør Arena. (Foto: Scanpix)
POENGDELING: Det ble 1-1 da Start og Viking møttes til duell på Sør Arena. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pStart og Viking delte poengene etter 1-1 i mandagens oppgjør i eliteserien. Lagene fortsetter i ingenmannsland på sine 6.- og 7.-plasser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagene med henholdsvis 34 og 33 poeng er verken helt med i medaljekampen eller er foreløpig direkte truet av nedrykksstriden. Sett kampen under ett hadde Viking det meste av banespillet og de største sjansene, mens hjemmelaget blant annet brant en straffe på stillingen 1-0.

– Det ble en kamp hvor det ble mye gi og ta fra begge lagene. Det hadde kanskje sett annerledes ut hvis vi hadde fått 2-0, men jeg kjenner Viking godt og vet at de ville kjempe helt inn, sa Knut Tørum.

– Det var noe uforløst framover. Laget kjempet bra, men manglet essensen – det å score mål, slo Start-treneren fast.

Knallstart

Espen Børufsen ga hjemmelaget en knallstart da han stupheadet inn et overlegg fra Cristiano Bolaños etter bare to minutters spill.

Start kunne ha gått til pause med en 2-0-ledelse etter at Clarence Goodson ble hindret inne i straffefeltet. Thomas Myhre hadde imidlertid ingen større problemer med å redde Geir Ludvig Fevangs litt billige mulighet fra straffemerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vikings Peter Ijeh ble liggende mye alene på topp. Hans lusking rundt Starts forsvarere betalte seg til slutt. I det 66. minutt fikk Ijeh kontroll langs bakken på ett av mange innlegg og klarte på mesterlig vis å vri seg fri fra oppasserne sine. Han smelte ballen opp i nettet fra kort hold, utakbart for Kenneth Høie i Start-målet.

Viking er kanskje det jevneste laget på tabellen etter 25 kamper. De har åtte seire, ni uavgjort og åtte tap. Har målscoren 34-34 og 33 poeng, og ligger så vidt over midten av tabellen.

Begge kunne avgjort

Mot slutten av kampen hadde begge lagene hver sine store mulighet til å avgjøre. Først Viking ved innbytter Andreas Ulland Andersen.

På overtid fikk Mads Stokkelien ballen i flott posisjon, men feide ballen over mål.

– Jeg er ikke fornøyd med ett poeng. Vi kommer bakpå 1-0, men spilte oss inn igjen. Vi spilte bra og skapte mange sjanser, men får ikke betalt for alle sjansene våre. Likevel et skritt i riktig retning mente Viking-trener Uwe Rösler. (©NTB)