Hanekamhaug ute fra Stortinget

Foto: Frp
Foto: Frp

<pMette Hanekamhaug (Frp) mister stortingsplassen mens Torgeir Dahl (H) er inne på utjevningsmandat i Møre og Romsdal, ifølge SSB.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge SSBs offisielle valgresultat mangler Hanekamhaug, som er Frps tredjekandidat i Møre og Romsdal, nå 4000 stemmer på å få plass på Stortinget.

- Det er det verste slaget jeg har fått i magen noen gang. Jeg vet ikke hva jeg tenker og føler nå. Jeg er i sjokktilstand, sier Hanekamhaug til VG Nett.

22-åringen, som ville blitt den yngste på Stortinget, skulle egentlig ha stilt i nettmøte hos avisen klokken 12. Dette møtet er nå utsatt, ifølge VG Nett.

- Dette er nytt for oss også. Dersom dette er riktig synes vi selvsagt det er ekstremt trist både for partiet og for Mette. Det er rart at det skal ta en uke etter valget for å finne ut slikt, sier kommunikasjonsrådgiver i Frp Morten Wold til ABC Nyheter.

Torgeir Dahl sier til Sunnmørsposten at han vil vente med feiringen til riksvalgstyret har fastsatt resultatet på torsdag. Han gir uttrykk for at han har stor sympati med Mette Hanekamhaug.

– Jeg synes Mette har håndtert situasjonen profesjonelt og godt. Og så har hun fått en ganske hard medfart av media, sier Dahl.

Les også: Hun er den yngste på Stortinget

Personvernpolicy