Ny drapsrekord i Ciudad Juárez

Volden herjer i  Ciudad Juárez og bare i helgen ble det meldt om 14 nye drap. Foto: Scanpix
Volden herjer i  Ciudad Juárez og bare i helgen ble det meldt om 14 nye drap. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn ny voldsbølge har hevet drapstallet i den mexicanske grensebyen Ciudad Juárez til 1.701 hittil i år. Det er godt over antallet for hele året i fjor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare i helgen ble det meldt om 14 nye drap i byen, som ligger inntil El Paso i Texas og som rystes av voldelige oppgjør mellom narkobander. I hele fjor ble 1.653 mennesker drept i byen.

Alt i alt ble 22 mennesker drept i de to delstatene Sonora og Chihuahua som grenser til de amerikanske delstatene Arizona, New Mexico og Texas.

Blant annet ble fem mennesker, blant dem to barn på to og fem år, drept da en bil som fraktet narkotika i bensintanken ble beskutt og satt i brann.

Mexicanske sentralmyndigheter sendte i februar i år 8.500 soldater til Ciudad Juárez i et forsøk på å få bukt med bandekrigen mellom narkokartellene Juárez og Sinaloa, som kjemper om kontrollen over lokalmarkedet og smuglerrutene til USA.

President Felipe Calderón har gjort kampen mot de stadig mektigere narkokartellene til en av sine hovedoppgaver, men hittil uten hell. (©NTB)