Banket Lyn sønder og sammen

JUBEL: VIFs Mohammed Fellah jubler etter å satt inn 3-0 til VIF under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Lyn på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

<pVålerenga ryddet Lyn-komplekset kontant av veien søndag. 4-1 kom etter et hett åpningskvarter.</p

Oslo (NTB): Det var VIFs første serieseier over byrivalen på 16 forsøk. Forrige triumf kom helt tilbake i 1981.

Seieren sendte klubben seks poeng unna nedrykk og opp på 10.-plass. Derbyet kan ha vært rykket som sikrer ny kontrakt.

Lyn overleverte to gaver i løpet av de sju første minuttene av kampen. Det bør man ikke gjøre med Bengt Sæternes i nærheten.

Først skled han inn 1-0. Lyn-keeper Tyrel Lacey misset på et innlegg langs bakken.

Like etter surret Mads Dahm fælt. Han fikk verken kontroll eller klarert. Sæternes luktet en mulighet, stjal ballen og bredsidet inn 2-0.

Etter to billige mål varmet en ren perle. Mohammed Fellah pisket til med venstrefoten fra 20 meter til 3-0.

Han feiret scoringen i drøyeste laget og fikk gult kort for trøyestripping. Dermed venter suspensjon mot Bodø/Glimt neste kamp.

Notorisk

Også Sæternes (ut med skade i 44. minutt) jublet for sin dobbel. Men 34-åringen tok ikke helt av. Egersunds store fotballsønn er oppe i hele 103 eliteseriemål på 229 kamper.

Ikke mange i Norge kan matche et scoringssnitt på 0,45 per kamp gjennom en så lang karriere.

Lyn er helt ferdig og ti poeng unna kvalplassen. De nærmeste ukene viser om klubben slås konkurs. Skjer det, strykes alle lagets kamper i serien denne sesongen.

Det vil kunne gi dramatiske endringer i bunnen av tabellen.

Fredrik Dahm scoret trøstemålet. Det kom etter en unødvendig retur fra VIF-keeper Troy Perkins.

Etter pause utnyttet Luton Shelton (senere ut med lårtrøbbel) at Lyn-forsvaret var sikre på å få et frispark. Dommer Tom Henning Øvrebø blåste ikke. Shelton styrte kontrollert inn 4-1.

Dermed har VIF to seirer og åtte tap på sine ti siste seriekamper. (©NTB)