Godset nedsablet Fredrikstad

Normal  0  21     false  false  false               MicrosoftInternetExplorer4  <![endif]-->   <![endif]-->   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} <![endif]--> Strømsgodset-spiller Mohammed Keita jubler over sin 1-1 scoring mot Fredrikstad i søndagens eliteseriekamp i fotball hjemme på Marinlyst i Drammen. I bakgrunnen Marcus Pedersen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Strømsgodset-spiller Mohammed Keita jubler over sin 1-1 scoring mot Fredrikstad i søndagens eliteseriekamp i fotball hjemme på Marinlyst i Drammen. I bakgrunnen Marcus Pedersen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTom Nordlies redningsaksjon med Fredrikstad fikk et skikkelig skudd for baugen da Strømsgodset vant hele 4-1 søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredrikstad datt ned på direkte nedrykksplass etter at laget ble ydmyket av et underholdende Strømsgodset-lag i den 25. serierunden.

Godsets unggutter Muhamed Keita og Marcus Pedersen vartet i perioder opp med festfotball, og med tre viktige poeng klatret drammenslaget opp på sikker plass med 26 poeng.

– Vi skal underholde på hjemmebane og gjorde i det i dag. Særlig vil jeg gi skryt til ungguttene Muhamed Keita og Marcus Pedersen. De har fått den rette ydmykheten nå, og det er viktig for at de skal utvikle seg videre, sa Godset-trener Ronny Deila.

19-åringen Keita, som overtok plassen etter Mattias Andersson da Fredrikstad kjøpte svensken fra Godset for tre uker siden, laget de to første målene for hjemmelaget. Det var venstrekantens annen og tredje fulltreffer for Godset, som kjemper for å overleve i eliteserien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bra for laget

– Jeg er glad at Mattias Andersson ble solgt, for det gjør at jeg får spille og utfolde meg mer. Det er liten tvil om at det er bra for laget. Nå gjelder det bare at vi fortsetter den fine trenden og klarer å ta poeng på bortebane også. Trenden med ikke å vinne på utebane er det viktig å bryte nå, mente Keita.

Marcus Pedersen (19) økte ledelsen til 3-1 fire minutter etter pause, mens Øyvind Storflor fullførte nedsablingen av østfoldlaget med sitt 4-1-mål i det 82. minutt.

Strømsgodset imponerte nok en gang på Marienlyst og har tatt 24 av 26 poeng på eget gress.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For Tom Nordlie blir jobben med å holde FFK i eliteserien enda mer utfordrende. Laget gikk på sitt niende nederlag på fremmed gress og har bare 25 poeng.

Godset underholdt

Fredrikstads toppscorer Celso Borges ga FFK-trener Tom Nordlie en bra start da han flikket inn sitt 6. seriemål fra kort hold etter 16 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter scoringen våknet vertene, og Fredrikstad hadde mer enn nok med å forsvare seg. Nordlies utvalgte var tamme fremover og skapte lite. Desto mer skapte drammenslaget som til tider spilte svært underholdende fotball.

– Jeg er fornøyd med prestasjonene våre den første halvtimen, men etter det varierte det fra det fra ganske bra til skrekkelig dårlig. Vi hadde full kontroll, men klappet helt sammen. Det er ikke bra nok, sa Nordlie.

Spesielt Muhamed Keita og Fredrik Nordkvelle var gode for hjemmelaget.

Utfordringen for Strømsgodset og Fredrikstad er å ta poeng på bortebane for å kunne overleve i eliteserien.