Målorgie i derbyet

FYR OG FLAMME: Oppgjøret mellom Man United og Man City går inn som en av tidens kamper i Premier League. Her jubler Wayne Rooney for hjemmelagets første av i alt fire scoringer. (Foto: Scanpix).
FYR OG FLAMME: Oppgjøret mellom Man United og Man City går inn som en av tidens kamper i Premier League. Her jubler Wayne Rooney for hjemmelagets første av i alt fire scoringer. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pStorkampen mellom Man United og Man City på Old Trafford ble en målorgie som endte med seier til hjemmelaget. Kampen går inn i historien som en av de beste i Premier League.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Manchester United - Manchester City 4-3

Lovende start

Kampen startet forrykende med Rooney-sjanse allerede etter halvminuttet. Scoringa kom da også rett etterpå. Først spiller Berbatov gjennom Rooney, men Micah Richards gjør en strålende defensiv jobb og følger Rooney hele veien før han får taklet til innkast. Innkastet ble tatt fort, Evra får ballen og stikker den til Rooney som lurer vekk City-forsvaret som sover. Settet ballen kontrollert forbi Shay Given.

Carlos Tevez ble møtt med enorm pipekonsert ved samtlige ballberøringer, men får revansjen sin etter kvarteret. Et tilbakespill til keeper Ben Foster jages av argentineren. Foster nøler og må til slutt kaste seg etter ballen, men bommer. Tevez snapper ballen og sender ballen til Gareth Barry som enkelt triller inn utlikningen med det trygge venstrebeinet sitt fra 16-metersstreken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hos bortelaget viste Nigel De Jong seg frem som den trygge midtbanespilleren han ble hentet for å være. Han tok tak og styrte den defensive midtbanen til gjestene, mens Shaun Wright-Phillips ved flere anledninger utfordret Unitedspillerne med sin enorme fart. Phillips lurte vekk motstanderne, men i det avgjørende øyeblikket var enten pasningene eller løpene for svake.

Se høydepunkter fra Premier League her

Midtbanekamp

To scoringer på 15 minutter ga lovnader om en stor forestilling, men etter de lyseblås scoring ble begge lag mer forsiktige og lenge var kampen preget av balltrilling og mange dueller på midten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagene maktet ikke å produsere målsjanser og frem til det 44. minutt var ikke målene truet. Minuttet før slutt brøt Kolo Toure foran Rooney og satte fart mot Uniteds mål. Fra 16-meter streken spiller han igjennom Tevez som sender ballen på utsiden av stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter Uniteds drømmestart beviste gjestene at de blir å regne med i år. De kom sterkt tilbake og var tidvis best på Old Trafford.

Forrykende omgang

Etter hvilen gikk hjemmelaget ut i et forrykende tempo og igjen sjokkerte de City med en tidlig scoring. Evra kom på et av mange løp fra sin venstre back-posisjon, han flikker ballen til Giggs som skrur ballen hardt på bakerst stolpe. Der henger Darren Fletcher i lufta og header ballen ned i Givens venstre hjørnet. Fletcher vinner duellen fint, men ballen stusser via hånda til Gareth Barry og det spørs om det hadde blitt scoring hvis ikke.

Kalddusjen skremte ikke City, for seks minutter senere sender walisiske Craig Bellamy City tilbake til utgangspunktet med et sjeldent pent treff. Tevez fører ballen på tvers fra Citys høyre kant, han legger ballen til Bellamy og med et par touch legger han ballen til rette for seg selv før han hamrer ballen i motsatt vinkel. Helt klart en sterk kandidat til rundens mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

United presser

Hjemmelagets Patrice Evra og Ryan Giggs fant godt ut av Citys bakre høyre side og gjentatte ganger spilte de seg forbi Micah Richards og kompani, men til hjemmelagets frustrasjon var keeper Given på riktig sted til riktig tid. Tre ganger hentet han frem fantastiske redninger på avslutninger fra kloss hold. Som så mange ganger før klarer Manchester United å etablere et vedvarende press mot City og en periode fikk de lyseblå knapt låne ballen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjestene sto godt i mot lenge, men ti minutter før slutt var det slutt. Vertene fikk et billig frispark nesten nede ved cornerflagget som kaptein og veteran Giggs tar ansvar for. Han finner for andre gang Fletchers pannebrask og skotten styrer inn det tredje målet.

Ferdinand nesten syndebukk

De fleste trodde kampen nå var avgjort, men sekunder før klokka viser 90 minutter gjør Rio Ferdinand en tabbe i samme kategori som Thomas Myhre og Håkon Opdahl. Alene med ballen på midtstreken prøver han å vippe over Craig Bellamy. Ballen treffer Bellamy og han nøler ikke et sekund. Han setter full fart langs kanten og parkerer Ferdinand. Alene med keeper runder han Ben Foster og triller enkelt inn det alle tror blir siste mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Manchester United har en mann ved navn Michael Owen. Han kom inn for Berbatov og de minuttene han var på banen gjorde han ikke mye ut av seg før nærmere fem og et halvt minutt på overtid. Giggs slår en pasning som sniker seg gjennom forsvaret til City og ender hos Owen. Den notoriske målscoreren gjør ingen feil alene med Given og sender Unitedfansen til himmels.

Det avgjørende målet kom langt inn på overtid og City-manager Mark Hughes var svært lite fornøyd med dommerteamets jobb. Etter total dominans fra hjemmelaget i andre omgang gikk Manchester City dermed på sesongens første tap, om enn på diskutabelt vis.