Meny

42-åring siktet for heroindrap

En 42-åring er siktet for å ha drept en 38-årig bekjent med en overdose heroin. (Illustrasjonsbilde: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42-årig trebarnsfar er av Oslo-politiet siktet for drap med en overdose heroin.

I fjor døde 179 personer av narkotikaoverdoser. Noen av dødsfallene kan være kamuflerte drap, men dette er svært vanskelig å oppdage, opplyser politiet til Dagbladet.

I ett tilfelle er det imidlertid tatt ut siktelse. En 42-åring er siktet for å ha drept en 38-årig bekjent. Riksadvokaten har ifølge Dagbladet bestemt seg for å tiltale 42-åringen for drap og pengetyveri.

Grunnen til at han er siktet er at mannen skal ha forklart til en venninne at han drepte for penger. Drapet skal ha skjedd i Bogstadveien i Oslo i slutten av november i fjor. Den siktede har sittet varetektsfengslet siden januar.

Under et rettsmøte i februar forklarte han at han følte seg truet av den avdøde, og derfor slo ham i hodet med en flaske slik at han døde. Obduksjonsrapporten slår imidlertid fast at dødsårsaken var en overdose og at det ikke var noen skalleskader.

Ifølge mannens venninne skal han ha forklart at han brukte en heroinoverdose som drapsvåpen. Mannen nekter straffskyld.

Politiet forklarer at det er umulig å analysere seg fram til at en overdose er overlagt, og at etterforskningen i slike saker først og fremst er bygget på vitneforklaringer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus