PLATE: Christer Knutsen & Sacred Hearts: «Now Breathe» (CCAP/Bonnier Amigo)Brenner for musikken

Brenner for musikken
Brenner for musikken
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pChrister Knutsen & Sacred Hearts holder lytteren fastspent hele reisen gjennom.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter) En kompis av Christer Knutsen beskriver «Now Breathe» som «en gulmalt '68 VW buss full av øl og fine jenter». Noe han har helt rett i selv om han burde lagt til «og en bøtte full av snasne låter der pop møter rock».

Se Christer og gjengen fremføre «The Way It Will Always Be» her.

«Now Breathe» er en skikkelig feelgood-plate som ikke trenger mange runder i spilleren før man er frelst. Christer Knutsen og hans Sacred Hearts skaper musikk som sender tankene til storheter som Big Star, Tom Petty, The Byrds, Bruce Springsteen, Jackson Browne, Dwight Twilley, Pernice Brothers og Fountains Of Wayne. Bare for å nevne noen.

Fortjener et stort publikum

Åpningslåta «The Way It Will Always Be» er vanvittig fin.Vokalharmoniene sender lytteren rett til værs, de deilige gitarhooksene treffer blink hver gang og Knutsens varme og fyldige stemme fyller rommet med velbehag. Neste låt ut, «Looking This Good», er ikke stort dårligere. Knutsens meloditeft, Beach Boys-koringene og klangen i gitarene skaper en musikals nerve som fortjener å bli oppdaget av et stort publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og sånn fortsetter det. «Now Breathe» inneholder så mange gode pop/powerpop-låter at den holder lytteren fastspent hele reisen gjennom. Men ikke nok med det. Knutsen og gjengen tilbyr de av oss som elsker musikk hinsides all fornuft en herlig skattejakt etter gamle helter som dukker opp både her og der på «Now Breathe».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Står godt på egne ben

Er det ikke Tom Pettys «American Girl» mon tro, tenkte jeg da jeg hørte «This Week’s Next Big Thing». Og når Knutsen, som elsker Big Star, kaller en låt «Small Star», ligger det i kortene at de gamle stjernene ligger på lur låta igjennom.

Men selv om Knutsen låner fra sine store inspirasjonskilder, makter han på elegant vis å skape sitt eget musikalske univers som står mer enn godt nok på egne ben. Et univers hvor Knutsen med stort hell tillater seg å skue utover det amerikanske kontinentet slik det fremstod på 60-og 70-tallet da band som The Byrds, Big Star, Tom Petty og Bruce Springsteen skrev seg inn i musikkens historiebøker med gullskrift.

«Now Breathe» får meg til å puste ut i en hverdag som i alt for stor grad preges av musikalsk støy og lettvinte løsninger. Men viktigst av alt: «Now Breathe» gir meg troen tilbake på at det fremdeles finnes musikere som virkelig brenner for musikken.