Politimann for retten etter skolemassakre

Matti Saari skjøt og drepte en lærer og ti elever ved yrkesskolen i Kauhajoki før han tok sitt eget liv.
Matti Saari skjøt og drepte en lærer og ti elever ved yrkesskolen i Kauhajoki før han tok sitt eget liv.

<pRettssaken mot politimannen som er siktet for tjenesteforsømmelse etter at han lot Matti Saari beholde skytevåpenet sitt, er nå i gang i Finland. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredagen før skolemassakren i Kauhajoki fikk politiet tips om videosnuttene som Saari hadde lagt ut på nettstedet YouTube.

En politipatrulje dro hjem til Saari, men han var ikke hjemme.

Den påfølgende mandagen, dagen før drapene ble begått, snakket politimannen med Saari, men lot være å ta fra han våpenet.

23. september i fjor skjøt og drepte Matti Saari en lærer og ti elever ved yrkesskolen i Kauhajoki før han tok sitt eget liv.

Saari hadde en tidsbegrenset lisens for skytevåpenet sitt, utstedt av politiet i Kauhajoki, og den gikk ut om lag en måned før skolemassakren.

Politimannen nekter for tjenesteforsømmelse. Han anser at videosnuttene ikke utgjorde god nok grunn for å ta våpenet fra Saari – som han betegnet som normal og rolig.

Onsdag er det ett år siden massakren skjedde. Da arrangeres det en minneseremoni i Kauhajoki kirke for ofrene etter skolemassakren. I nærheten av skolen skal det i tillegg bygges et minnesmerke etter episoden. (©NTB)

Personvernpolicy