Meny

Dansk turistsjef: - Det gjentar seg ikke

Bilde fra videoen der den påståtte alenemoren søker etter faren til sitt barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte som et friskt forsøk på å markedsføre Danmark, men endte med hets og latterliggjøring.

YouTube-videoen av danske «Karen» som etterlyser faren til sin sønn «August», som ifølge videoen ble til etter en fuktig natt på byen, har gått som en farsott på nett.

Les også: Populær alenemor.

Videoen viste seg imidlertid å være en bløff i regi av den danske turistorganisasjonen VisitDenmark som mente at «Karens» historie ville lokke turister til landet.

Etter at amerikanske Fox News kaster seg over den utskjelte videoen og viste den på landsdekkende tv, måtte sjefen for VisitDenmark rykke ut og si at det aldri skal gjenta seg.

- Jeg er rimelig sikker på at vi kommer fra dette uten alvorlige skrammer i Danmarks image, fordi det tross alt er et enkeltstående tilfelle. Det har vært en kjempemiss, og jeg kan garantere at det aldri kommer til å gjenta seg, skriver Jyllands-Postens nettutgave.

Videoen er offisielt blitt trukket tilbake av VisitDenmark, men lever sitt eget liv på internett, blant annet på Youtube.

Se videoen på Youtube.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus