Meny

Krekar kan bli samtaleemne på FN-toppmøte

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommer trolig til å diskutere Krekar med sin irakiske kollega under FN-toppmøtet. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krekar-saken blir trolig ett av samtaleemnene hvis Norges utenriksminister får til et møte med sin irakiske kollega under FN-toppmøtet neste uke.

Utenriksdepartementet bekrefter at det på et slikt møte vil være naturlig å drøfte temaer «som har vært diskutert på tidligere møter mellom de to».

Ett av disse temaene, som senest ble tatt opp i sommer, har vært nettopp Krekar-saken, og hvordan mulla Krekar skal kunne sendes til Irak uten å risikere dødsstraff.

Kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Marte Kopstad, bekrefter at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil forsøke å få til et bilateralt møte med sin irakiske kollega under FNs hovedforsamling i New York neste uke.

– Men slike møter er alltid forbundet med usikkerhet, fordi programmet er så hektisk, sier Kopstad til NTB.

Hun sier Støre ikke vil gå ut med noen agenda før et eventuelt møte, men understreker at det vil være naturlig å diskutere temaer som har vært diskutert på tidligere bilaterale møter mellom de to utenriksministrene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus