Villa vant, Carew skuffet

John Carew fikk sjansen fra start mot Portsmouth, men nordmannen tegnet seg ikke på scoringslisten for hjemmelaget.  (Foto: Scanpix)

<pNigel Reo-Coker var ikke i troppen etter en krangel med Martin O'Neill og John Carew fikk sjansen fra start</p

(ABC Nyheter): Aston Villa-Portsmouth 2-0

John Carew startet sesongen skadet og har ikke vært i nærheten av storformen fra forrige sesong. Mot Portsmouth var han tilbake fra start etter en krangel mellom Nigel Reo-Coker og manager Martin O'Neill, i følge nettstedet goal.com.

Slett forsvarsspill

Aston Villa var klart best i første omgang. De hadde ballen mest, utfordret langs kantene og fikk slått flere gode innlegg. Den første scoringen kom riktignok på et straffespark forårsaket av en klønete Nadir Belhadj. Først snublet han vekk ballen til Stiliyan Petrov som fikk tatt den med seg inn i feltet og i forsøket på å rydde opp ender Belhadj med å felle Petrov som er på vei inn i feltet. Keeper David James går riktig vei, men James Milners straffespark er knallhardt og suser inn bak veteranen i Portsmouths mål.

Etter scoringen fortsatte Villa i samme spor og tre minutter før pause kommer omgangens andre scoring. Brad Friedel slår et langt utspill som ender hos Gabriel Agbonlahor som vender seg enkelt vekk fra Tal Ben-Haim. Agbonlahor setter fart og fra 17 meter skrur han ballen helt utagbart for David James via stolpen og i mål. Ingen kan klandre keeper for scoringen, men forsvarspillet til Ben-Haim var under en hver kritikk.

Se høydepunkter fra Premier League her

Skuffende Carew

De første 45 minuttene passerte uten de store øyeblikkene for Carew, men andre omgang var ikke mange minutter gammel før han visste litt av hva han kan. Ballen ble spilt langs venstrekanten og slått flatt inn foran mål. Carew ble presset i avslutningsøyeblikket og fikk ikke skutt skikkelig. Men tross en lovende åpning klarte ikke Carew å skape mer og den høyreiste nordmannen ble byttet ut til fordel for Emile Heskey etter 65 minutter.

Selv om Carew ikke var seg selv, virket de andre Villa-spillerne friske. Fem minutter ut i andre omgang får Villa et frispark som smelles inn i boksen og en Villa-spiller får skutt fra 10-12 meter, men David James henter frem enda en stor redning. Minuttet senere kombinerer Petrov og Agbonlahor seg fint gjennom forsvaret til Portsmouth og inn i straffefeltet. Agbonlahor drar av to menn, men avslutningen ender hos keeper.

Pompey tar over

Til tross for presset klarer ikke hjemmelaget å finne veien til nettmaskene for å definitivt avgjøre kampen. Etter en times spill kom bortelaget mer med i kampen. Forsvarsspillet virket tryggere og fremover ble det produsert mer. Portsmouth-spillerne pyntet på skuddstatistikken med flere gode avslutninger, men Villas sisteskanse Freidel gjorde en veldig god kamp og hindret Portsmouths forsøk gang på gang. Spesielt Frederic Piquionne var god for bortelaget i denne perioden. Han utfordret forsvaret til Aston Villa og noterte seg for et par skudd.

Villa holdt stand, mye takket være sin amerikanske keeper og sendte med det Portsmouth ut på enda dypere vann. Bortelaget var ikke dårlige i dag, men som ofte før avgjøres kamper av personlige feil i forsvarslinja.