Nugent i storform

Burnley har gjort Turf Moor til et uinntagelig fort hittil. Her feires dagens seier over Sunderland.
Burnley har gjort Turf Moor til et uinntagelig fort hittil. Her feires dagens seier over Sunderland.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet ble innbytter David Nugents store dag på Turf Moor da Burnely sikret sesongens tredje hjemmeseier på rad.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter) Burnley-Sunderland 3-1

Burnley har slått Manchester United og Everton på eget gress i år, men i første omgang mot Sunderland virket ikke Owen Coyles menn fullt skjerpet og tidvis nervøse. Bortelaget kom best i gang og hadde ballen mest det første snaue kvarteret, men det manglet litt på presisjon og de gode løpene. Sunderland ønsket tydelig å involvere kantspillerne og kom til et par innlegg, men danske Brian Jensen i Burnley-målet hadde kontroll på det som kom.

Se høydepunkter fra Premier League her

Straffe

Burnley slet stort med å komme over midtbanen de første ti minuttene, men etter 12 minutter løsnet det for første gang. På ett og to touch spiller Burnely seg flott frem og med en perfekt stikker spiller Graham Alexandre fri Wade Elliott. Burnley-spilleren er på vei vekk fra mål og fellingen virket klønete og veldig unødvendig av Anton Ferdinand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bents nedbetaling

Etter scoringen opptrådte Sunderland frustrerte og stanget lenge mot et Burnley-forsvar som spilte seg opp. Men etter 38 minutter kommer utligningen. Andy Reid får ballen fra et innkast og vandrer hele veien fra sidelinje og inn i feltet før han elegant spiller fri Darren Bent som viser hvordan en spiss skal opptre. Rolig setter han ballen forbi en sjanseløs Jensen og de ti million pundene manager Steve Bruce brukte på Bent viser seg verdt vel anvendt.

Friskere takter

Den andre omgangen starter langt friskere fra hjemmelagets side enn i den foregående. David Nugent og Chris Eagles kommer etter hvert inn og setter virkelig fart på hjemmelaget. Etter 70 minutter er sistnevnte en av arkitektene bak kampens flotteste angrep. I samarbeid med Wade Elliott rundspiller de Sunderlands venstreside med herlig veggspill. Elliott slår et presist innlegg som innbytter David Nugent ekspederer i mål. Vel fortjent for nykommerne i Premier League som som både tør og evner å spille pen fotball.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire minutter før slutt er nok en gang Wade Elliott sterkt delaktig. Han fører ballen fra midtsirkelen og ballen ender til slutt hos David Nugent som vender vekk halve Sunderland-forsvaret og skur ballen i keepers lengste hjørne.

Burnely tar til slutt en sterk hjemmeseier og Turf Moor fremstår nå som et fort for de ny-opprykkede etter tre seire på rad på eget gress.