Meny

Nazister patruljerer skole

Svenska motståndsrörelsen utenfor Hagaskolen i Sundsvall i Sverige. Bildet er fra et nyhetsinnslag hos SVT Mittnytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det ble oppdaget pedofile i området rundt en skole i Sundsvall, bevoktes skolen av naziorganisasjonen Svenska motståndsrörelsen.

En eller to pedofile er observert i området rundt Hagaskolan i Sundsvall. Den militante Svenska motståndsrörelsen har innledet et korstog mot pedofile, og de har nå på eget initiativ innledet overvåking av skolen.

- Vi er her for å forsikre oss om at de pedofile ikke kommer tilbake og forgriper seg på barna. Vi har kontaktet politi og rektor for å informere om at vi kommer til å stå her ett par uker fremover, sier en av mennene til SVTs Mittnytt.

Men rektor Gunilla Eriksson setter overhodet ikke pris på nazistenes nærvær:

- Jeg synes ikke det er ok at de er på skolen, og det har jeg sagt til dem. Dette har de respektert, og de patruljerer nå utenfor skolen, sier hun.

Vaktene sier til Mittnytt at målet deres er å beskytte barna. På spørsmål om hva de kommer til å foreta seg dersom de treffer på de pedofile, er svaret:

- Vi kan ikke gjøre så mye. Vi må følge lover og regler som alle andre. Det vi kan gjøre er å kontakte politiet.

Svenska motståndsrörelsen ble grunnlagt i 1997 og beskrives som en militant nynazistisk organisasjon. De er motstandere av demokrati og vil innføre diktatur i Sverige.

Organisasjonen er ikke ukjent med vold, og flere av organisasjonens medlemmer soner nå fengselsstraffer for slåssing og vold. De benytter seg av vold som en politisk kampmetode.

Se nyhetsinnslaget hos SVT.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus