Meny

Norske kommuner bosetter rekordmange flyktninger

Ikke siden krigen på Balkan er det bosatt flere flyktninger ved norske kommuner enn nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

694 flyktninger ble bosatt i norske kommuner i august, etter å ha fått opphold i Norge. Det var dobbelt så mange som ble bosatt i august i fjor.

Hittil i år er 3.570 personer som har fått opphold bosatt i norske kommuner. Ikke siden 1994, da det var krig på Balkan, er det bosatt flere. Særlig nordnorske kommuner åpner nå dørene, skriver Aftenposten.

– Det er flott at mange kommuner viser en imponerende vilje til å bosette mange flyktninger, ikke minst enslige mindreårige asylsøkere, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Vadsø kommune har sagt ja til å motta flest, og er belønnet med bosettingsprisen av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Hittil i år er det kommet 8.100 asylsøkere til Norge, en økning på 50 prosent fra samme tid i fjor. Hver femte er fra før registrert som asylsøkere i andre land og får derfor ikke saken sin behandlet i Norge.

41 prosent av asylsøkerne fikk opphold i fjor, og 53 prosent av dem som har søkt asyl i år har fått opphold.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus