Lyden av øl og fine jenter

Lyden av øl og fine jenter
Lyden av øl og fine jenter
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pChrister Knutsens nye plate gir assosiasjoner til «en gulmalt -68 VW buss full av øl og fine jenter».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Les mer

- Velg mellom følgende artister.

- The Clash eller Sex Pistols?

- The Clash.

- Oasis, Blur eller Pulp?

- Nei.

- The Beatles eller Stones?

- Stones. ...eller Beatles! Nei, Stones.

- Bruce Springsteen eller Tom Petty?

- Jup!

- Thåström eller Lundell?

- Thåström. Hvis du noengang treffer gitaristen til bl.a Jarle Bernhoff (Hedvig Mollestad) så spør om hun kan synge Fan fan fan med autoharpe. Du blir aldri den samme igjen.

- Big Star eller The Byrds?

- Kom med noen lettere valg da! Nnnngggg..BIG STAR.

- Elvis Costello eller The Replacements?

- The Replacements. Paul Westerberg for president!

- Iggy Pop eller David Bowie?

- Bowie. Hvilken dag som helst.

- Wilco eller Jackson Browne?

- Wilco. Kanskje verdens beste band. Akkurat nå.

- Nirvana eller Pixies?

- Må nok ryke på Nirvana her, bare fordi jeg har hørt litt for lite på Pixies sine plater. Burde hørt mer Pixies. Skal rett hjem å gjøre det nå.

- Thom Hell eller Kurt Nilsen?

- Thomas Helland! Hurra for Thomas Helland! Tidenes mest velfortjente suksess!

- Bob Dylan eller Neil Young?

- Må bli Dylan. Han er grunnen til at jeg ikke har hørt nok Pixies (eller Nirvana for å være helt ærlig...) Når alle andre dreiv med Pixies, Dinosaur Jr, Sonic Youth og Nirvana dreiv jeg å pugga Dylan årstall. Tapt ungom.

ABC Nyheter har besøkt Christer Knutsen og hans Sacred Hearts i Skippergata i Oslo. Vi både filmet og pratet med gutta som har mottatt mange godord for sitt rykende ferske album, «Now Breathe». Om du klikker på bildet over kan du se bandet framføre åpningssporet på den nye skiva, «The Way it Will Always Be»

- Forklar bakgrunnen for navnet på plata, «Now Breathe».

- Denne plata handler om å trekke pusten og løfte blikket. Se litt opp og fram i stedet for å sitte å sutre inn i navlen sin. Dessuten har jeg vokst opp med Trim for eldre rett før barne-tv på NRK. Der sluttet hver lille anstrengelse med et «..og pust» Jeg kunne tenke meg en sånn gammel dame som fulgte meg rundt i hverdagen og sa «..og pust» når det trengtes.


- Beskriv musikken dere lager.

- En kompis beskrev den nye plata som «en gulmalt -68 VW buss full av øl og fine jenter» Det var så fint at vi puttet det i presseskrivet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Plukk ut to favorittlåter fra plata.

- Jeg er veldig glad i «The Way it Will Always Be». Det var den første sangen som ble komponert til dette albumet og var med å sette kursen for hvor vi måtte ende sånn rent musikalsk.


-«This Weeks Next Big Thing» er den første låten jeg gir ut som jeg har skrevet sammen med noen. Den er det Lundevall og jeg som laget en sen kveld vi egentlig ikke skulle jobbe i det hele tatt. Et inspirert øyeblikk og en tittel jeg hadde hatt på blokka i to år. Teksten skrev jeg morgenen etter. Litt fyllesjuk med en diktafon-versjon av melodien (for at vi ikke skulle glemme den til dagen etter...) på telefonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vinyl, CD-er eller iPod?

- Vinyl. Jeg kjøper så mye jeg kan på Big Dipper, men også en del brukt.

- Tre beste platene gjennom tidene

- Chris Bell – «I Am The Cosmos»: Låtparet «I Am The Cosmos» og «You And Your Sister» er nok til å plassere denne høyt på lista. Og 10 fantastiske sanger til som en ren bonus...

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ron Wood – «I've Got My Own Album To Do»: «We should tryyy to get our love together/Once in a whiiiile put ourselves together! It's looking goooood let's get our shit together/Sure won't hurt you nooooow».

- Tom Petty & the Heartbreakers – «Damn The Torpedoes»: Himmel og hav for en inspirert mann. Må heller ikke glemme når Petty synger sammen med Stevie Nicks på «Insider» ...mmmmm.

- Hva slags forhold har dere til Pirate Bay?

- Vet ikke om noe av musikken vår finnes der engang, men jeg er prinsipielt veldig opptatt av at man skal betale for musikk, film, bøker og så videre på samme måte som man betaler for pølser eller kontaktlinser. Alt for mange ukvalifiserte tullinger som heter «anonym» eller «kuk91» får lov til å uttale seg som eksperter på temaet i ymse fora, når sannheten er at de bare er for gjerrige til å betale en tier for en sang. Sjøl syns jeg det er ganske lite. Det er for eksempel midre enn en is.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva slags forhold har dere til Melodi Grand Prix?

Har ikke sett det siden Anita Skorgan var med. Hvis Anita Skorgan blir med igjen så skal jeg begynne å se det. Hun er fin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Favorittbok?

- «On the Road» av Jack Kerouac er ihvertfall den jeg har lest flest ganger. Den er enormt musikalsk. Man kan nesten danse til den boka.

- Favorittfilm med begrunnelse?

- Jeg vil slå et slag (no pun intended) for den første «Rocky» filmen. Ikke tidenes ALLER beste film, men den er jammen meg mye bedre enn man skulle tro.

- Hvem er tidenes kuleste artist?

- Bob Dylan 65-66.

- Hva heter Norges beste album gjennom tidene?

- Juba Juba!

- Beste konsertopplevelse?

- Har enormt mye fint å velge mellom og Wilco på Kongsberg og Brian Wilsons fremføring av «Smile» i konserthuset troner høyt på listen. Men jeg har tenkt ganske på mye at konserten som Kaada hadde på Parkteateret med stort orkester tidligere i vår, kanskje er det fineste jeg har hørt live.

- Hvilke plate var den siste du kjøpte?

- Sergeant Petters «Sgt Petter». Han er en tøffing.


- Hva ville du spurt Alex Chilton om hvis du hadde ham til bords?

- Hva i himmelens navn han tenkte på når han laget «Like Flies On Sherbert».