Uhygienisk på Gardermoen

Mattilsynet har funnet mangler hos hele 17 serveringssteder på Oslo Lufthavn. Foto: Knut Bry / Oslo Lufthavn AS.
Mattilsynet har funnet mangler hos hele 17 serveringssteder på Oslo Lufthavn. Foto: Knut Bry / Oslo Lufthavn AS.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMattilsynet har funnet mangler ved 17 serveringssteder på Oslo Lufthavn, Gardermoen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Slike forhold kan vi ikke ha på vår hovedflyplass. I verste fall kan man bli syk, sier seksjonssjef Kristin Styrmo i Mattilsynet til TV 2.

Serveringsstedene har omfattende mangler i renhold, hygiene og oppbevaring av lett bedervelig mat, viser rapporten fra Mattilsynet.

Inspeksjonene fra Mattilsynet fant sted i august. Resultatene viser at det «fortsatt foreligger systematisk svikt i internkontrollen». Forrige gang Mattilsynet inspiserte forholdene var for åtte måneder siden. Da ble det også avdekket avvik ved serveringsstedene.

Hele 16 av de 17 serveringsstedene får kritikk for å oppbevare lett bedervelige næringsmidler ved for høye temperaturer. På ett av stedene var temperaturen i en disk så høy at Mattilsynet vedtok omsetningsforbud.

14 av de 17 virksomhetene hadde mangler i renhold og/eller orden og 11 av serveringsstedene hadde mangler i personlig hygiene.

Mattilsynet har pålagt Select Service Partner som driver de fleste serveringsstedene på Oslo Lufthavn, å utbedre disse manglene innen 1. oktober. (©NTB)