Meny

Uhygienisk på Gardermoen

Mattilsynet har funnet mangler hos hele 17 serveringssteder på Oslo Lufthavn. Foto: Knut Bry / Oslo Lufthavn AS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet har funnet mangler ved 17 serveringssteder på Oslo Lufthavn, Gardermoen.

– Slike forhold kan vi ikke ha på vår hovedflyplass. I verste fall kan man bli syk, sier seksjonssjef Kristin Styrmo i Mattilsynet til TV 2.

Serveringsstedene har omfattende mangler i renhold, hygiene og oppbevaring av lett bedervelig mat, viser rapporten fra Mattilsynet.

Inspeksjonene fra Mattilsynet fant sted i august. Resultatene viser at det «fortsatt foreligger systematisk svikt i internkontrollen». Forrige gang Mattilsynet inspiserte forholdene var for åtte måneder siden. Da ble det også avdekket avvik ved serveringsstedene.

Hele 16 av de 17 serveringsstedene får kritikk for å oppbevare lett bedervelige næringsmidler ved for høye temperaturer. På ett av stedene var temperaturen i en disk så høy at Mattilsynet vedtok omsetningsforbud.

14 av de 17 virksomhetene hadde mangler i renhold og/eller orden og 11 av serveringsstedene hadde mangler i personlig hygiene.

Mattilsynet har pålagt Select Service Partner som driver de fleste serveringsstedene på Oslo Lufthavn, å utbedre disse manglene innen 1. oktober. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus