Vil bli likestillingsombud

Vil bli likestillingsombud
Vil bli likestillingsombud
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pIngunn Yssen er blant de 15 søkerne til nytt likestillings- og diskrimineringsombud.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yssen var tidligere internasjonal sekretær i LO, og utløste Valla-saken gjennom sitt åpne oppsigelsesbrev i VG. Hun har også vært politisk rådgiver og statssekretær for Arbeiderpartiet og direktør for Likestillingssenteret. Hun er også aktuell med boka «Bråk» sammen med politisk redaktør Marie Simonsen i Dagbladet. Boka handler om mangel på likestilling mellom kvinner og menn.

I alt har 15 personer, 11 kvinner og fire menn, søkt på stillingen som likestillings- og diskrimineringsombud.

Ombudet har som sine viktigste roller å være pådriver i samfunnet for å fremme økt likestilling gjennom informasjon, veiledning og aktiv deltakelse i samfunnsdebatten. Ombudet skal også håndheve bestemmelser om likestilling/diskriminering i en rekke lover.

Blant søkerne er for øvrig assisterende generalsekretær i Norges Røde Kors Ann-Magrit Austenå, assisterende generalsekretær i Venstre Rita Sletner og leder for Foreldreutvalget i grunnskolen Loveleen Rihel Brenna. Blant de mannlige søkerne er Bjarte Vandvik, generalsekretær i European Council on Refugees and Exiles, direktør Rune Stureson og advokat Geir Lippestad.

Stillingen er et åremål for seks år uten ytterligere forlengelse. (©NTB)